Σουφλέ σοκολάτας

Moelleux: Κολασμένο σουφλέ με ρευστή σοκολάτα, χωρίς μίξερ

Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να αντισταθούν σε ένα γλυκό, ειδικά όταν αυτό αποτελείται από σοκολάτα.

Τι πιο λαχταριστό από ένα κολασμένο γλυκό με λιωμένη, ζεστή σοκολάτα που ρέει στο στόμα.

Αν υπάρχει ένα τέτοιο γλυκό μας έρχεται στο μυαλό αυτό είναι το moelleux, το γνωστό μας σουφλέ σοκολάτας.

Το γλυκό αυτό με τη ρευστή σοκολάτα που τρέχει από το κέντρο είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις.

Η απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη είναι απλή και γίνεται χωρίς μίξερ.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
160 γρ. ζάχαρη
140 γρ. κουβερτούρα 65%
100 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το βούτυρο και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα το μείγμα, προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε ένα κορνέ και βάζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190C, για 10 λεπτά περίπου.

Γαρνίρουμε προαιρετικά με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com