Σουφλέ Σπανάκι
Σουφλέ Σπανάκι
ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχταριστό σουφλέ σπανάκι -Μοναδική γεύση που αξίζει να δοκιμάσεις


Αυτή η συνταγή για σουφλέ με σπανάκι και γιαούρτι έρχεται να σε ζεστάνει!

Ο χειμώνας ήρθε για να μείνει και ο καλύτερος τρόπος να τον αντιμετωπίσεις είναι με σπιτικά πιάτα, εύκολα και θρεπτικά. Ο Πέτρος Μαούνατζης μας παρουσιάζει ένα υγιεινό και cozy πιάτο, τέλειο για ένα βροχερό απόγευμα στο σπίτι! Το φρέσκο σπανάκι, το γιαούρτι, η φέτα και τα υπόλοιπα λαχανικά συνδυάζονται σε ένα χορταστικό σύνολο, γεμάτο γεύση και ενέργεια.

Μετά την ολιγόλεπτη και απλή προετοιμασία, το σουφλέ θέλει μονάχα 30 λεπτά στο φούρνο προτού είναι έτοιμο και αχνιστό, για το ιδανικό ελαφρύ δείπνο! Προετοιμάσου λοιπόν για μια γευστική βραδιά για όλη την οικογένεια!

Συστατικά (για 4 άτομα)

500γρ Σπανάκι
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
4 ψιλοκομμένα Πράσα
1 φλιτζάνι Γάλα
200γρ Γιαούρτι
300γρ Φέτα
4 Ντομάτες λιαστές
100γρ Φρυγανιά Τριμμένη
2 κουτ σούπας Ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδια και το πράσο τα αφήνουμε να μαραθούν, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και την τριμμένη φέτα (κρατάμε λίγη για να τρίψουμε από πάνω), και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε το μείγμα, και μετά προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα και την φρυγανιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τριμμένη φέτα, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς!





SHARE