Συνταγή για σπιτική κρέμα γάλακτος
Φωτογραφία: Shutterstock
21|02|2024 09:00
SHARE
TASTE

Συνταγή για σπιτική κρέμα γάλακτος με δύο μόνο υλικά -Τέλεια για καρμπονάρα


Σας έχει τύχει να θέλετε να φτιάξετε καρμπονάρα ή την αγαπημένη σας συνταγή για κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και να σας λείπει το βασικό συστατικό της σάλτσας σας;

Η κρέμα γάλακτος είναι ένα από τα υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν θεσπέσιες σάλτσες, δεν είναι όμως λίγες οι φορές που μπορεί η όρεξη να υπάρχει αλλά τα υλικά στο ψυγείο μας να έχουν βγει sold out.

Κι όμως, αυτό δεν φαίνεται πια να είναι πρόβλημα γιατί έχουμε βρει μια συνταγή για σπιτική κρέμα γάλακτος που θα σας ενθουσιάσει.

Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος στο ψυγείο, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πολλές αλμυρές συνταγές, σας έχουμε την πιο εύκολη συνταγή με μόνο δύο υλικά. Αν υπάρχει γάλα και βούτυρο, τότε μπορείτε να φτιάξετε την πιο λαχταριστή, νόστιμη και εύκολη κρέμα γάλακτος στο λεπτό.

Σπιτική κρέμα γάλακτος με 2 μόνο υλικά

Υλικά

  • 75 γρ βούτυρο
  • 160 ml γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρό σας και αφήστε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε 2/3 φλ. γάλα.

Με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε για ένα περίπου λεπτό και, μέχρι να έχετε μια λευκή και παχύρρευστη κρέμα. Μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέχρι και για 2 ημέρες ενώ πριν την χρησιμοποιήσετε ανακατέψτε ελαφρώς.

SHARE