παγωτό πραλίνα
Παγωτό πραλίνα /Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ

Σπιτικό παγωτό πραλίνα με 2 μόνο υλικά: Πεντανόστιμο και εύκολο, χωρίς παγωτομηχανή


Το καλοκαιράκι έφτασε, η ζέστη έκανε την εμφάνισή της και εμείς σκεφτόμαστε ήδη τις βουτιές του Σαββατοκύριακου.

Τι πάει μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα; Μα φυσικά, μια μπάλα παγωτό.

Το αγαπημένο μας καλοκαιρινό γλυκό είναι ένα δροσερό, γευστικό παγωτό που θα μας κάνει να νιώσουμε αμέσως καλύτερα, διώχνοντας τη ζέστη.

Τι θα έλεγες φέτος να φτιάξεις το δικό σου λαχταριστό παγωτό που μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους σου; Το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο και πολύ πιο εύκολο από ό,τι νόμιζες.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για σπιτικό παγωτό πραλίνα με μόλις δύο υλικά και μάλιστα δεν θα χρειαστείς παγωτομηχανή. Ακόμη, δεν περιέχει ζάχαρη οπότε θα είναι πιο ελαφρύ και υγιεινό.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς τα δύο υλικά και να ξεκινήσεις την παρασκευή:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα (35% λιπαρά)
380 γρ. πραλίνα (η συνταγή στο βίντεο προτείνει με στέβια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ στο ψυγείο για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ και την χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2 λεπτά μέχρι να διογκωθεί.

Ρίχνουμε την πραλίνα και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα άλλο γυάλινο μπολ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr





SHARE