Με ιστορία ενενήντα χρόνων, η «Στάνη του Κουντούρα» στον Πειραιά παραμένει το καλύτερο γαλακτοπωλείο της πόλης.
Δίπλα ακριβώς από το Δημοτικό θέατρο και την Ιωνίδειο σχολή βρίσκεται αυτό το ιστορικό κατάστημα, που αποτελεί σημείο συνάντησης των κατοίκων της περιοχής εδώ και δεκαετίες. Ο Στέλιος Κουντούρας ο ιδρυτής του, που απεβίωσε τη δεκαετία του ‘50 αφήνοντας πίσω του τους γιους του, όταν με τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 έφτασε από τη Σμύρνη στο λιμάνι του Πειραιά, το μόνο που είχε στις αποσκευές του ήταν η συνταγή για τον αυθεντικό ντοντουρμά (καϊμάκι ) και η μαστοριά του στα γαλακτοκομικά.
Ως πρόσφυγας για να τα βγάλει πέρα άνοιξε ένα μικρό μαγαζάκι την αρχή επί της οδού Νικήτα, που λεγόταν «Αγνότης» και πουλούσε γάλα, γιαούρτι, αλλά και ένα ξεχωριστό γλυκό, το καϊμάκι που του έφτιαχνε από το βούτυρο που μάζευαν από το γάλα, το ζύμωνε, το έψηνε στον φούρνο και το προσέφερε με κανέλα και βούτυρο. Αργότερα το 1933, και αφού ήδη είχε ήδη αποκτήσει σταθερή πελατεία, μετακόμισε στην Πλατεία Κοραή. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η «Στάνη» μοίραζε γάλα και μετά την απελευθέρωση άρχισε να ξαναπαίρνει τα πάνω της.