Το κοτόπουλο στο φούρνο είναι σίγουρα από τα φαγητά που έχουμε συνδέσει με τα κυριακάτικα τραπέζια στο σπίτι και μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.
Είναι ένα πιάτο που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να απολαμβάνουμε. Βέβαια, όσο απλό και να ακούγεται, θέλει προσοχή, καθώς το λάθος ψήσιμο μπορεί να κάνει το κρέας ξερό ή να το αφήσει ωμό σε μερικά σημεία.
Έτσι είναι πάντα καλοδεχούμενες οι συμβουλές για το πώς μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο ψήσιμο, ώστε να το απολαμβάνουμε πάντα την καλύτερη εκδοχή του ψητού κοτόπουλου! Ρίξτε μια ματιά στα tips που ανακαλύψαμε!
- Πριν βάλετε οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα ή μπαχαρικό θέλετε, ρίξτε στο κοτόπουλο μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Ξεκινήστε με χοντρό αλάτι και έπειτα προσθέστε σχεδόν την ίση ποσότητα φρεσκοαλεσμένου πιπεριού. Απλώστε τα και στις δύο πλευρές για να απορροφηθούν και να νοστιμίσει το κρέας.
- Για να βρει ζουμερό το κρέας και τραγανή η πέτσα πρέπει να αλείψετε το κοτόπουλο με κάτι λιπαρό, όπως βούτυρο ή ελαιόλαδο. Σύμφωνα με το FoodieCrush.com, αυτό θα του δώσει τη λαχταριστή χρυσαφένια απόχρωση στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ωστόσο, μην ξεχνάτε το σημείο ανάμεσα στο κρέας και την πέτσα, καθώς οι περισσότεροι αλείφουν μόνο την επιφάνεια και ξεχνούν τα «κρυφά» σημεία.