Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
22|09|2022 10:09
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για αφράτη μακαρονόπιτα με φέτα -Ανάλαφρη γεύση και εύκολη εκτέλεση


Η λαχταριστή μακαρονόπιτα της γιαγιάς είναι μια πίτα που λατρεύουν όλοι, και για καλή μας τύχη είναι επίσης πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της.

Η συγκεκριμένη συνταγή θα σας φανεί απίστευτα απλή και σύντομη ενώ επίσης είναι ιδιαίτερα οικονομική καθώς χρησιμοποιούνται υλικά που το πιθανότερο είναι να προυπάρχουν στο ψυγείο και τα ράφια της κουζίνας σας.

Πρόκειται για μια πολύ νόστιμη, ελαφριά αλλά συνάμα χορταστική πίτα με μακαρόνια και φέτα η οποία θα αφήσει όλο το τραπέζι ικανοποιημένο.

Yλικά

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα)
  • 500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 200 γρ γάλα
  • ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια αυγά
  • 200 γρ γιαούρτι

Για το ράντισμα:

  • 100 γρ σόδα
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε αλάτι σε βραστό νερό και βράζουμε τα μακαρόνια για το παστίτσιο ανάλογα με τις οδηγίες που δίνει η συσκευασία.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο και το αλάτι που θα χρειαστουμε για να ραντίσουμε τα φύλλα.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλα κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα) .
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι 30χ35 εκ. και τοποθετούμε 6-7 φύλλα στον πάτο του ταψιού.
  • Τα πρώτα 4 τα βάζουμε σταυρωτά και τα υπόλοιπα 3-4 στην μέση του ταψιού.
  • Κάθε ένα φύλλο που βάζουμε το ραντίζουμε πολύ καλά.
  • Αφού βάλουμε τα φύλλα ρίχνουμε την γέμιση .
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων και τα ραντίζουμε.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 6-7 φύλλα βάζοντας σπρώχνοντας προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων.
  • Τα ραντίζουμε συνεχώς ένα ένα.
  • Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την πίτα και την χαράζουμε με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 180 c.




SHARE