Ψωμί, το θρεπτικό και το συντροφικό. Αφράτο και αθώο, παρηγορητικό.
Οταν ο φούρνος ανάβει για να το ψήσει, η προσμονή φουσκώνει μέσα μας και περιμένουμε την στιγμή που θα κρατήσουμε την πρώτη φέτα στα χέρια μας. Το νόστιμο, σπιτικό ψωμί είναι ένας μικρός θρίαμβος στην κουζίνα μας. Με λίγη τέχνη και λίγη τεχνική είναι εφικτός.
Σίγουρα, όλο αυτόν τον καιρό, αν λίγο ασχολείστε με την μαγειρική και αναζητάτε εύκολους τρόπους να πετύχετε homemade γεύσεις με χαρακτήρα, θα έχετε δει συνταγές για σπιτικό ψωμί, σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές.
Το site των Zara Home έκανε την έκπληξη και δημιούργησε μια ενότητα με συνταγές μαγειρικής, εύκολες στην εκτέλεσή τους, με φίνα γεύση. Μια από αυτές, σας την παρουσιάζουμε εδώ: ψωμί με ελιές, μια συνταγή με άρωμα μεσογειακό και γεύση που φέρνει αναμνήσεις από το παρελθόν.
Το ελιόψωμο από τα Zara Home γίνεται το τέλειο συνοδευτικό για απεριτίφ και μια διαφορετική βάση για τοστ. Μια φέτα φρεσκοψημένου ψωμιού με το άλειμμα της αρεσκείας σας, είναι ένα ακαταμάχητο σνακ. Mπορείτε ακόμα να το καταψύξετε και να το απολαύσετε (ξανά) φρέσκο όποτε το επιθυμείτε.
Ακολουθεί η συνταγή όπως παρουσιάζεται στο site των Ζara Home.
Yλικά:
(για ένα μεγάλο καρβέλι ή δύο μεσαίου μεγέθους)
1 φακελάκι μαγιά για ψωμί ή 25 gr νωπή μαγιά
1/4 κουταλάκι αλάτι
3/4 της κούπας χλιαρό νερό
1 1/2 της κούπας χλιαρό γάλα
1/3 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
650 - 700 gr αλεύρι για ψωμί ή κανονικό αλεύρι
3 κούπες από διάφορες ελιές σε κομματάκια