Ντοματοκεφτέδες
Ντοματοκεφτέδες/Φωτογραφία: Γιώργος Τσούλης
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για καλοκαιρινούς ντοματοκεφτέδες, με φέτα και σάλτσα γιαουρτιού


Ηρθε η στιγμή να φτιάξεις ντοματοκεφτέδες στην κουζίνα σου.

Εντοπίσαμε μια εύκολη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη για καλοκαιρινούς ντοματοκεφτέδες, με φέτα και σάλτσα γιαουρτιού που θα σε ενθουσιάσουν.

Όλοι έχουμε αγαπήσει τους κλασικούς κεφτέδες με κρέας, τους οποίους έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια. Εκτός όμως από τα αγαπημένα κεφτεδάκια της γιαγιάς, έχουμε κατά καιρούς βρει συνταγές για κεφτέδες με λαχανικάμε μελιτζάνεςμε χταπόδι και τώρα ήρθε η σειρά του ντοματοκεφτέ.

Συνταγή για καλοκαιρινούς ντοματοκεφτέδες, με φέτα και σάλτσα γιαουρτιού

Οι ντοματοκεφτέδες είναι το ιδανικό σνακ για το καλοκαίρι. Η απίθανη συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι σχετικά εύκολη και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

Για τους ντοματοκεφτέδες:

  • 1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 210 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.γ. χυμό λάιμ και το ξύσμα
  • 4 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Για τους ντοματοκεφτέδες: Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τους ντοματοκεφτέδες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια, φορώντας γάντια μιας χρήσης. Τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα. Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο και μεταφέρουμε μέσα τους ντοματοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τον δυόσμο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Γιώργου Τσούλη.





SHARE