Σίγουρα μια από τις πιο συχνές διατροφικές ατασθαλίες που επιτρέπουμε στον εαυτό μας είναι η λαχταριστή πίτσα.
Ζεστή και μοσχομυρωδάτη, η πίτσα αποτελεί άξια εκπρόσωπο του λεγόμενου comfort food, με τα διάφορα λιωμένα τυριά και τα πικάντικα αλλαντικά να της χαρίζουν απίθανη γεύση που μένει αξέχαστη στον ουρανίσκο.
Ωστόσο, καθώς συνήθως αποτελεί θερμιδική «βόμβα» και είναι πλούσια σε λιπαρά, δεν την προτιμούμε δυστυχώς. Εδώ, έρχεται να δώσει τη λύση η pinsa, η αρχαία βερσιόν της πίτσας, που έτρωγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, η οποία είναι πιο light και υγιεινή!
Ακολουθεί η συνταγή για τη ζύμη όπως τη διαβάσαμε στο Italian Recipe Book. Για την παρασκευή της δε χρειάζεστε πολλά υλικά, αλλά η ζύμη θέλει αρκετές ώρες «ξεκούρασης», οπότε αν θέλετε να την προσφέρετε σε κάποιο τραπέζι, ξεκινήστε την προετοιμασία την προηγούμενη ημέρα.