Τα μήλα, όπως και τα αχλάδια, είναι από τα συστατικά της κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τόσο γλυκών συνταγών όσο και για σαλάτες.
Το μήλο επιβεβαιώνει με τις πολύτιμες ιδιότητές του το ρητό πως «ένα την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα» και αξίζει μια θέση στη διατροφή μας. Πέρα απ' αυτό όμως, αν έχεις μήλα μπορείς να φτιάξεις λαχταριστές νοστιμιές, όπως είναι η μαρμελάδα.
Τα φρούτα γίνονται υπέροχες μαρμελάδες και τις απολαμβάνουμε με ζεστό ψωμί τα πρωινά του Σαββατοκύριακου που έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
Οι χειροποίητες μαρμελάδες είναι πολύ νόστιμες, χωρίς συντηρητικά, και μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα υγιεινές.
Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για μαρμελάδα από μήλο είναι απλή και γρήγορη. Αρωματική και γλυκιά, θα σου φτιάξει τη μέρα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
Υλικά
- 350 γρ. κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κυβάκια
- 140 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 1 στίκ κανέλας
- ¼ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- Χυμό από ½ λεμόνι