Xωρίς βούτυρο, χωρίς λάδι, χωρίς αυγά
Xωρίς βούτυρο, χωρίς λάδι, χωρίς αυγά/Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη -Ετοιμη σε 5 λεπτά


Βρήκαμε πια απίθανη συνταγή για την πιο υγιεινή σοκολατόπιτα που έχεις φάει ποτέ.

Αυτό το γλυκό δεν έχει ζάχαρη, βούτυρο, λάδι, αυγά και γάλα. Και είναι έτοιμη σε πέντε λεπτά! Και επιπλέον δεν χρειάζεσαι μίξερ. Ναι, αυτή η συνταγή όντως υπάρχει και είναι από τον σεφ Πάνο Παπαδάκη.

Αυτή η νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι μια γλυκιά συνταγή για σένα που δεν θέλεις να στερηθείς το γλυκό την περίοδο της Σαρακοστής.

Όσοι απολαμβάνετε να τρώτε σοκολάτα, να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλές συνταγές για να συνεχίσετε να την απολαμβάνετε και την περίοδο της νηστείας. Μάλιστα, πολλές από αυτές είναι και πιο υγιεινές, αλλά εξίσου νόστιμες.

Ας δούμε την συνταγή:

Υλικά

  • 240 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ stevia
  • 150 γρ ταχίνι με stevia
  • 350 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 120 γρ νερό
  • 70 γρ κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο

  • 600 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 70 γρ stevia
  • 2 κτσ κακάο σκόνη
  • 250 γρ κουβερτούρα με stevia

Ταψί 25χ35 εκ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την stevia, το κακάο σκόνη, το νερό, το ταχίνι με stevia, τις βανιλίνες, το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μπέικεν και την σόδα μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ και το κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c. Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κόβουμε με το μαχαίρι την κουβερτούρα με την stevia.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου την ,stevia και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και 2 κτσ κακάο. Το ξαναβάζουμε πάνω στην φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Βλέπουμε αν ψήθηκε η σοκολατόπιτα με ένα ξυλάκι και την βγάζουμε από τον φούρνο. Κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το γλάσο. Το αφήνουμε να κρυώσει και η πιο νόστιμη αλάδωτη σοκολατόπιτα σε 5′ είναι έτοιμη!

Δείτε το βίντεο:

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ live-kitchen.gr





SHARE