Αγκινάρες αλά πολίτα
Αγκινάρες αλά πολίτα/Φωτογραφία: Γιώργος Τσούλης
ΣΥΝΤΑΓΗ

Φτιάξε τις πιο νόστιμες αγκινάρες αλά πολίτα -Η νηστίσιμη συνταγή γεμάτη χρώματα και αρώματα


Βρήκαμε μια πεντανόστιμη νηστίσιμη συνταγή γεμάτη χρώματα κι αρώματα.

Οι αγκινάρες αλά πολίτα είναι η επιλογή της ημέρας και χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά για να την προετοιμάσεις. Σε μισή ώρα αυτή η νόστιμη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη θα είναι έτοιμη!

Οι αγκινάρες είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα αποτοξίνωσης και εξαιρετικά ωφέλιμες για το συκώτι. Aυτό το λαχανικό μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερίνης, βοηθά σημαντικά το νευρικό και πεπτικό σύστημα, ενώ αποτελεί «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν οι αγκινάρες μπορούν να δημιουργήσουν αίσθημα κορεσμού. Η μέτρια αγκινάρα περιέχει 10 γραμμάρια φυτικών ινών.

Ας δούμε την συνταγή για το πιο νόστιμο λαδερό γεύμα:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή 10 φρέσκες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 1 lt ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά, το ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις αγκινάρες ζεστές.

Tip: Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, θα πρέπει να τις βάλουμε σε νερό με λεμόνι όσο τις κόβουμε, για να μη μαυρίσουν.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Γιώργου Τσούλη.





SHARE