Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο/Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο


Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι, αλλά αυτή η «σπανακόπιτα της τεμπέλας» χωρίς φύλλο είναι η τέλεια συνταγή για το Σαββατοκύριακο.

Με έντονη γεύση φέτας, γίνεται αφράτη και φυσικά τελειώνει γρήγορα γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα τρώγεται. H συνταγή για πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο βρήκαμε από το προφίλ της Ειρήνης Ζεβελάκη στο Instagram, την blogger του βραβευμένου Paxxi.

Συνταγή για πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Kάθε νοικοκυριό έχει τα δικά του μυστικά επιτυχίας για την τέλεια σπανακόπιτα. Ωστόσο, το άνοιγμα του φύλλου είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και «μπελαλίδικη» που πολλές φορές ενδέχεται να μας αποθαρρύνει από το να μαγειρέψουμε την αγαπημένη μας πίτα.

Για να σe βγάλουμε από τον κόπο, εμείς βρήκαμε αυτή την πιο απλή συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Ας δούμε τα υλικά:

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα
  • 500 γρ σπανάκι
  • ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. πιπέρι
  • 1 ½ κ. γ. κάρυ
  • 250 γρ φέτα
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.

Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.

Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι. Βάζω μέσα τα κρύα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.

Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35x40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του. Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος). Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!

Δες το βίντεο:





SHARE