Αν είσαι από αυτούς που αποφεύγουν το βούτυρο στα γλυκά και προτιμάς συνταγές με λάδι, τότε αυτό το κέικ λαδιού θα σε ενθουσιάσει.
Mετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή για αφράτο κέικ λαδιού από τον σεφ Γιώργο Τσούλη.
Το ελαιόλαδο αποτελεί σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή και πρωταγωνιστεί σε όλα τα πιάτα, δίνοντάς τους νοστιμιά, αλλά και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία.
Γι' αυτό λοιπόν αξίζει να δοκιμάσεις μια συνταγή για υπέροχο και αφράτο κέικ λαδιού που θα σε ενθουσιάσει με την γεύση και το άρωμά του.
Ας δούμε τα υλικά:
- 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και 30 γρ. έξτρα για τη μαρέγκα
- 2 κρόκοι αυγού
- 25 γρ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 160 ml. ελαιόλαδο
- 4 ασπράδια αυγών
- 8 γρ. αλάτι
Για το σερβίρισμα: Ζάχαρη κρυσταλλική