Συνταγή για ψωμί μαργαρίτα
Συνταγή για ψωμί μαργαρίτα/Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για ψωμί μαργαρίτα με γέμιση τυριού -Αφράτο και μαλακό, το τέλειο σνακ


Το ψωμί δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι. Έχετε όμως δοκιμάσει να φτιάξετε ψωμί μαργαρίτα; 

Εμείς βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για ψωμί μαργαρίτα με γέμιση τυριού που θα σας ενθουσιάσει κι αν έχετε μικρά παιδιά μπορούν να το πάρουν μαζί τους για σνακ στο σχολείο. Γιατί όχι κι εσείς στο γραφείο...

Την συνταγή για μαλακό και αφράτο ψωμί μαργαρίτα με γέμιση τυριού βρήκαμε στο Instagram από το προφίλ «Mediterraneanwaygr» και αξίζει την προσοχή σας, ειδικά να αγαπάτε αυτόν τον τύπο ψωμιού.

Συνταγή για ψωμί μαργαρίτα με γέμιση τυριού -Αφράτο και μαλακό, το τέλειο σνακ

Υλικά ζύμης:

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για την γέμιση:

  • Τρίμματα τυριού φέτα
  • Ρίγανη
  • 50 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 30 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό και τη μαγιά, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός ή σε ένα μπολ με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα, για 5-6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Μπορούμε να ζυμωσουμε σε περίπτωση που δεν έχουμε μίξερ με γάντζο για 8-10 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και αφήνουμε 1- 1 ½ ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Ο χρόνος αναμονής εξαρτάται από το πόσο ζεστός είναι ο χώρος.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το σουσάμι και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και πλάθουμε ώστε να δώσουμε στρογγυλό σχήμα στο κάθε ζυμάρι. Μπορούμε να γεμίσουμε με τριμμένη φέτα και ρίγανη το κάθε ζυμαρακι. Παίρνουμε το ένα ζυμαράκι και το βουτάμε διαδοχικά στο νερό με τη ζάχαρη, έπειτα στο σουσάμι, και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμάρια δίνοντας το σχήμα της μαργαρίτας. Φροντίζουμε να αφήσουμε ένα μικρό κενό ανάμεσά τους ώστε να ενωθούν μετά το φούσκωμα. Καλύπτουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170°C στον αέρα. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δες το βίντεο:





SHARE