Δεν υπάρχει τίποτα πιο παρηγορητικό από τη μυρωδιά του ψωμιού που ψήνεται στην τοστιέρα, στις 8 το πρωί. Είναι η στιγμή που απολαμβάνεις το ξηροψημένο ψωμάκι και το λιωμένο μαστιχωτό τυρί και την καπνιστή γαλοπούλα -ή όποιον άλλο συνδυασμό κάνουμε κέφι.
Πώς θα σας φαινόταν όμως να απογειώσετε το ψωμί φτιάχνοντάς το μόνες σας; Δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Αλεύρι, νερό, μαγιά, λίγο γάλα, βούτυρο και αλάτι. Και θα έχετε το καλύτερο ψωμί για τοστ και σάντουιτς που δοκιμάσατε ποτέ!
Με τη συνταγή του φανταστικού TheCookInYou.gr θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ψωμί για τοστ. Αφράτη ψίχα και ξηροψημένη κόρα. Είναι ιδανικό να ψηθεί ή και να καταναλωθεί άψητο με όποια συστατικά επιλέξετε.
Όταν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε ότι έτσι πρέπει να είναι το καλό ψωμί για τοστ και σάντουιτς. Αυτό το ψωμί δεν είναι μόνο για να σκεπάσει τα υλικά που θα βάλουμε μέσα. Αυτό το ψωμί αναδεικνύει τα υλικά, ξεχωρίζει με τη γεύση του και χαρίζει στα τοστ μας μοναδική νοστιμιά.
Χρειάζεται δύο φουσκώματα για να γίνει αφράτο, μην το παραμελήσετε. Ψήστε το, αφήστε το να κρυώσει και μόνο τότε κόψτε το σε λεπτές φέτες με ένα καλό μαχαίρι ψωμιού. Φυλάξτε το στο ψυγείο για μερικές μέρες ή στην κατάψυξη έως 2 μήνες. Θα έχετε καθημερινά φρέσκο και νόστιμο ψωμί για τα τοστάκια σας. Και φυσικά θα είναι δικό σας χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.