Στραπατσάδα
Στραπατσάδα/Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για στραπατσάδα με ντομάτες και φέτα -Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό


Εχεις πάντα αυγά στο ψυγείο και ήρθε η στιγμή να δοκιμάσεις την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή που δεν είναι άλλη από την στραπατσάδα.

Τα αυγά είναι ιδιαίτερα νόστιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους στη μαγειρική και σε δεκάδες συνταγές. Αν μια μέρα δεν έχεις μαγειρέψει τίποτα, η λύση είναι μία: να μαζέψεις όσα αυγά έχεις στο ψυγείο και να φτιάξεις κάτι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και κυρίως πεντανόστιμο.

Ενα τέτοιο φαγητό είναι η στραπατσάδα που μάς φέρνει μνήμες από τα καλοκαίρια που περνούσαμε με την γιαγιά μας. Ενα πανεύκολο φαγητό, χορταστικό που το φτιάχνουμε το καλοκαίρι.

Συνταγή για στραπατσάδα με ντομάτες και φέτα -Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

Η στραπατσάδα είναι ένα πιάτο που γίνεται με ντομάτα και αυγά, εύκολα και γρήγορα και μυρίζει καλοκαίρι.

Αυτό το φαγητό γίνεται σε λίγα λεπτά και τρώγεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θες για πρωινό; Θες για brunch; Θες για μεσημεριανό ή βραδινό; Πάει παντού και με τα πάντα και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 8 αυγά
  • 500 γρ. φέτα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος ή βασιλικός
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζω τις ντομάτες (βυθιζοντάς τις για μερικά δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει) και τις ψιλοκόβω. Τις βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι, τις μαγειρεύω για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και αλατίζω ελαφρά (ανάλογα με τη φέτα που θα χρησιμοποιήσω). Προσθέτω όμως μια γενναιόδωρη δόση πιπέρι. Ρίχνω το ελαιόλαδο.

Χτυπάω τα αβγά σε ένα μπολ και θρυμματίζω τη φέτα με το χέρι. Ρίχνω στις ντομάτες τα αβγά και τη φέτα, ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί, ώσπου τα αβγά να ψηθούν και να σφίξουν ελαφρά. Το μίγμα θα πρέπει να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό.

Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη και προσθέτω τον ψιλοκομμένο δυόσμο (ή βασιλικό) και την πάπρικα. Σερβίρω με άφθονο φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ της Ντίνας Νικολάου.





SHARE