Μοσχαράκι γιουβέτσι
Μοσχαράκι γιουβέτσι/Φωτογραφία: Shuttetstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για θεϊκό μοσχαράκι γιουβέτσι -Με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι


Μοσχαράκι γιουβέτσι, το πασίγνωστο και πεντανόστιμο πιάτο που αρέσει σε όλους!

Το γιουβέτσι προέρχεται από την Οθωμανική κουζίνα, το οποίο ψήνεται είτε μέσα σε πήλινο σκεύος, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο όνομα, είτε σε γάστρα.

Το μοσχαράκι γιουβέτσι είναι κλασικό φαγητό, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι. To αγαπούν μικροί και μεγάλοι και είναι ένα φαγητό που δύσκολα του αντιστέκεται κανείς.

Βρήκαμε μια εύκολη και απλή συνταγή από τον σεφ Πέτρο Συρίγο, όπου αν ακολουθήσετε σωστά τις οδηγίες του το κριθαράκι δεν θα σας ξαναλασπώσει ποτέ!⠀⠀

Mαγειρέψτε μοσχαράκι κοκκινιστό με πηχτή, νόστιμη και απλή σάλτσα τομάτας που έχει ενσωματώσει τη νοστιμιά του κρέατος και των λαχανικών και συνοδέψτε το με κριθαράκι.

Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχαράκι γιουβέτσι που έχετε φάει ποτέ.

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι
  • 6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 2 κλωνάρια σελερυ
  • 200 ml κρασί κόκκινο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
  • 4-5 μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 500γρ κριθαράκι

Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες, αν δεν το έχετε ζητήσει ήδη από τον χασάπη σας.

Σωτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το μοσχάρι απ’ όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο και αποσύρετε απ’ την κατσαρόλα.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο το καρότο, το σέλερυ και τα μπαχαρικά. Σωτάρετε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάλτε τον πελτέ, ανακατέψτε και σβήστε με το κρασί και αφήστε το λίγο να εξατμιστεί.

Προσθέστε το μοσχάρι και την τριμμένη ντομάτα. Προσθέστε περίπου 2 λίτρα νερό και αν θέλετε ένα κύβο ζωμό. Σκεπάστε με καπάκι και βράστε για περίπου 2,5 ώρες σε μέτρια φωτια.

Σε ένα κατσαρολάκι προ-βράζετε το κριθαράκι για 5 λεπτά, σουρώστε και απλώστε το σε ένα ταψί φούρνου.

Βάλτε όλα τα υλικά της κατσαρόλας στο ταψί, προσθέστε λίγο νερό και κύβο λαχανικών ή κοτόπουλο για έξτρα γεύση και ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να τραβήξει τα υγρά για 15 λεπτά.

Αν δείτε ότι δεν θέλετε να βράσει παραπάνω το κριθαράκι σας προσθέστε λίγα παγάκια για να σταματήσετε το βράσιμο.

Το γιουβέτσι με μοσχαράκι είναι έτοιμο και έχει μοσχομυρίσει την κουζίνα σας!

Δείτε το βίντεο και ακολουθήστε την συνταγή βήμα βήμα:

Την συνταγή πήραμε από το σάιτ του Πέτρου Συρίγου.





SHARE