τυροκροκέτες
Φωτογραφία: Shutterstock
24|07|2022 09:00
SHARE
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τυροκροκέτες με 2 υλικά -Τραγανές, λαχταριστές, θεϊκές


Aυτή η πανεύκολη συνταγή για τραγανές τυροκροκέτες με δύο μόνο υλικά θα σας ξετρελάνει!

Στην Ελλάδα, οι τυροκροκέτες είναι ένας μεζές αγαπητός από μικρούς και μεγάλους, που συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε τόσο στην ταβέρνα όσο και σε ένα μεσημεριανό, σπιτικό τραπέζι.

Σ' αυτή την πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή που προτείνει ο λογαριασμός «ellhnikh_kouzina» στο Instagram, μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμες τυροκροκέτες με δύο μόνο υλικά. Με την πρώτη μπουκιά, το εσωτερικό λιώνει ενώ η χρυσαφένια κρούστα είναι σκέτη απόλαυση.

Υλικά

  • 200 γρ τυριά τριμμένα (ό,τι τυρί θέλετε π.χ. έμμενταλ, γκούντα, γραβιέρα)
  • 2 ασπράδια αυγών

Σημείωση: Η συγκεκριμένη δοσολογία βγάζει περίπου 10 τυροκροκέτες, αν θέλετε περισσότερες διπλασιάστε τα υλικά.

Eκτέλεση

  • Βάζουμε τα τυριά σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στη συνέχεια ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα σχετικά βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι.
  • Τα αφήνουμε λίγα λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί η ένα πιάτο με λίγα φύλλα χαρτί κουζίνας.

Καλή απόλαυση!





SHARE