Κριθαρόσουπα κοκκινιστή
Κριθαρόσουπα κοκκινιστή/Φωτογραφία: Γιώργος Τσούλης
ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για κριθαρόσουπα κοκκινιστή -Πανεύκολη και λαχταριστή, ιδανική για την νηστεία


Βρήκαμε μια συνταγή για πανεύκολη σούπα με κριθαράκι και ντομάτα.

Μια σούπερ νόστιμη συνταγή που θα ξετρελάνει από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. H κοκκινιστή κριθαρόσουπα είναι ένα φαγητό απολύτως χορταστικό, με πλούσια γεύση.

Την συνταγή πήραμε από τον λογαριασμό του Γιώργου Τσούλη στο Instagram. Μάλιστα ο γνωστός σεφ δίνει και ένα χρήσιμο tip για την συνταγή. Πρέπει να ανακατέψετε το φαγητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο της κατσαρόλας.

Συνταγή για κριθαρόσουπα κοκκινιστή -Πανεύκολη και λαχταριστή

Η σημερινή συνταγή που προτείνουμε είναι κριθαρόσουπα κοκκινιστή. Ένα πιάτο που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Μια συνταγή για την πιο εύκολη και γευστική σούπα με κριθαράκι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ιδανική για την περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 150 γρ. κριθαράκι, χοντρό
  • 300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι με τον πελτέ και το σκόρδο και σοτάρουμε ξανά για άλλα 2 λεπτά.

Έπειτα, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Την συνταγή πήραμε από τον Γιώργο Τσούλη.





SHARE