Μπισκότα βουτύρου
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ

Πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά του Δημήτρη Σκαρμούτσου


Πολλές φορές μέσα στην ημέρα μάς πιάνουν οι λιγούρες και θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό.

Ένα μικρό σνακ που πάει με τον καφέ μας, χωρίς όμως να είναι too much και να πάρουμε πολλές, αχρείαστες θερμίδες.

Όσο κι αν αγαπάμε τα γλυκά με πολλά, λαχταριστά υλικά, ξέρουμε ότι παχαίνουν.Υπάρχουν όμως επιλογές, εξίσου νόστιμες, με λίγα υλικά, λίγες θερμίδες και καθόλου τύψεις.

Δοκιμάσαμε την απίθανη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου για μπισκότα βουτύρου με μόνο τρία υλικά και ξετρελαθήκαμε.

Είναι πανεύκολη, γίνεται αμέσως και το αποτέλεσμα είναι σούπερ τραγανό και γευστικό. Τα υλικά τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ.βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Μπισκότα
Μπισκότα /Φωτογραφία: Unsplash/food-photographer-jennifer-pallian

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.

Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι στο μείγμα και μόλις απορροφηθεί σταματάμε το μίξερ.

Πλάθουμε με τα χέρια μας για να φτιάξουμε μία μπάλα ζύμης.

Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5-1 εκ. και με κουπ πατ δίνουμε στα μπισκότα το σχήμα που θέλουμε.

Τοποθετούμε τα μπισκότα ένα-ένα στη λαμαρίνα, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αμέσως τοποθετούμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν.

Απολαμβάνουμε!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο dimitrisskarmoutsos.gr





SHARE