fbpx Πανεύκολο και δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς -Με πτι μπερ και μπανάνες, τρώγεται σε χρόνο dt | BOVARY
Μπισκοτογλυκό ψυγείου
Το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού /Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE
ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

Πανεύκολο και δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς -Με πτι μπερ και μπανάνες, τρώγεται σε χρόνο dt


Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ με την θερμοκρασία να ανεβαίνει. Παγωμένος καφές, παραλία, ήλιος αλλά και το απαραίτητο φαγητό. Τα δροσερά πιάτα αλλά και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους.

Ok, μπορεί να φάγαμε αρκετά στην καραντίνα αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσιστικό γλυκό ψυγείου;

Το μεσημέρι ή το απόγευμα, μαζί με τον καφέ μας, ένα κομμάτι παγωμένου γλυκού από το ψυγείο είναι ό,τι πρέπει.

Βρήκαμε την απίθανη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό με πτι μπερ και μπανάνες και ξετρελαθήκαμε.

Είναι εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή ενώ τρώγεται σε χρόνο dt!

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς:

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλιτζάνι κρύο γάλα
3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες

Γλυκό ψυγείου
Γλυκό ψυγείου /Φωτογραφία: Shutterstock

Για την επικάλυψη

60 γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής (άνθος αραβοσίτου) με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

Αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεί η κρέμα και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα.

Σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ για να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού. Απλώνουμε τη μισή κρέμα. Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας. Επαναλαμβάνουμε με μια στρώση μπισκότα.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες. Καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Τα χτυπάμε με μίξερ μέχρι να γίνουν ένα.

Καλή απόλαυση!

Τη συνταγή διαβάσαμε στο argiro.gr





SHARE