Τζένιφερ Γκάρνερ
Τζένιφερ Γκάρνερ /Φωτογραφία: Instagram/jennifer.garner
JENNIFER GARNER

Η απίθανη συνταγή της Τζένιφερ Γκάρνερ για πεντανόστιμο ψωμάκι -Η ανορθόδοξη τεχνική για να γίνει πιο αφράτο


Η Τζένιφερ Γκάρνερ έχει μετατραπεί στην πιο καλή home chef. Ανεβάζει συχνά βίντεο στο Instagram με τις απίθανες συνταγές της και έχει κάνει τον κόσμο να την αγαπήσει με το πόσο fun και απλή είναι.

Αυτή την εβδομάδα, η ηθοποιός και μητέρα σηκώθηκε πολύ πρωί και έφτιαξε ψωμί bagel. Μάλιστα, η συνταγή που επέλεξε είναι της σεφ Mel (melskitchencafe) και είναι πολύ νόστιμη αλλά και ιδιαίτερη.

Συγκεκριμένα, έχει ένα παραπάνω βήμα, που θα κάνει τη ζύμη για το ψωμί πιο αφράτη και νόστιμη. Ποιο είναι αυτό; Όταν έχει έτοιμη τη ζύμη, την ρίχνει σε βραστό νερό!

Όσο περίεργο και ανορθόδοξο κι αν ακούγεται, όπως βλέπουμε στο βίντεο δουλεύει τέλεια ενώ η ζύμη δεν διαλύεται.

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις το bagel ψωμί της Τζένιφερ Γκάρνερ:

ΥΛΙΚΑ

2 ½ κούπες ζεστό νερό

4 κουταλιές της σούπας μέλι

1 ½ κουταλιά της σούπας μαγιά

1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι

5-5,5 κούπες αλεύρι για ψωμί

Για το βράσιμο: 4 λίτρα νερό, ¼ κούπα μέλι, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το αλάτι και 2 κούπες αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά.

Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και μοιράζουμε σε 2 τμήματα.

Σχηματίζουμε δύο φρατζόλες με ορθογώνιο σχήμα, κλείνοντας καλά ώστε να μην ανοίξει η ζύμη.

Αλευρώνουμε 2 φόρμες και βάζουμε τις ζύμες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 45-60 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μέλι και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Παίρνουμε την κάθε φρατζόλα και την βάζουμε προσεκτικά στο νερό που βράζει. Αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια το γυρνάμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 45-60 δευτερόλεπτα.

Με δύο σπάτουλες, μεταφέρουμε τη φρατζόλα σε μια καθαρή πετσέτα και πιέζουμε ελαφρά για να την σκουπίσουμε από το νερό.

Βάζουμε τη βρασμένη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα και πιέζουμε.

Επαναλαμβάνουμε με την άλλη φρατζόλα.

Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.

Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

Απολαμβάνουμε!





SHARE