Ο Ethiopia Motherland Adola χαρακτηρίζεται από ένα πρωτόγνωρο γευστικό προφίλ και καινοτομία χάρη στη σπάνια και απαιτητική διαδικασία επεξεργασίας και την 1η Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα Καφέ θα μπορείς να τον απολαύσεις στην τιμή του καθημερινού σου καφέ.
Πριν από περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε ένα μοναδικό, γευστικό, ταξίδι στην πατρίδα του καφέ, την Αιθιοπία. Τέσσερα Limited Edition Microfarm Projects με ιδιαίτερες, σπάνιες, γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα, καθένα με τη δική του ιστορία των ανθρώπων που τους καλλιέργησαν και τους φρόντισαν, μας μετέφεραν νοερά στην Ethiopia Motherland. Αυτό το υπέροχο αφιέρωμα ολοκληρώνεται μια ημέρα ορόσημο για τον κόσμο του καφέ, με μία μοναδική εμπειρία γεύσης που δε θα ξαναϋπάρξει, τον Ethiopia Adola.
Νότες λικέρ βύσσινου, μαρμελάδα πεπόνι & σιρόπι σοκολάτας είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το γευστικό προφίλ του, το οποίο οφείλεται σε ένα επιπλέον στάδιο που προηγείται της ξηρής επεξεργασίας, και βασίζεται σε ημι-αναερόβια ζύμωση. Η επεξεργασία αυτή εφαρμόζεται σε πολύ μικρές ποσότητες καφέ, είναι αρκετά απαιτητική σε φροντίδα και χρονοβόρα.
Στον ομώνυμο σταθμό επεξεργασίας Adola, στα 2.251 μέτρα υψόμετρο, οι μικροκαλλιεργητές επιχειρούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο.