Το εστιατόριο Malabar
Φωτογραφία: The Margi Hotel
HOTEL RESTAURANTS

Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς το φετινό καλοκαίρι


Η έξοδος για φαγητό σε εστιατόριο είναι η αγαπημένη μας.

Την περίοδο του lockdown μάς είχε λείψει πολύ η έξοδος για φαγητό σε ένα ωραίο εστιατόριο με προσεγμένο μενού και φανταστική θέα. Έτσι, αυτήν την περίοδο απολαμβάνουμε και με το παραπάνω τα υπέροχα μενού που προσφέρουν τα αγαπημένα μας στέκια.

Μετά από πολύμηνη παύση, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων έχουν ξαναμπεί στους μαγειρικούς τους ρυθμούς και αν κρίνουμε από τα φανταστικά πιάτα που σερβίρουν, φαίνεται ότι οι chefs έχουν βάλει όλη τους τη δημιουργικότητα.

Το γαστρονομικό σκηνικό στα εστιατόρια των ξενοδοχείων έχει ενδιαφέρον, ενώ ξεφεύγει από τις κλασικές επιλογές, με το προσεγμένο περιβάλλον να συμπληρώνει άψογα μια τέλεια βραδιά. Γκουρμέ πιάτα, μεσογειακές γεύσεις, καταπράσινοι κήποι στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια, εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό σού υπόσχονται μοναδικές ημέρες και νύχτες στην πόλη. Φυσικά, δε λείπουν οι προτάσεις για τους μικρότερους γευσιγνώστες.

Pelagos -Four Seasons

Άποψη του χώρου

Το φετινό καλοκαίρι το εστιατόριο Pelagos, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Four Seasons και βλέπει στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού Κόλπου, ανεβάζει ψηλά το γαστρονομικό πήχη, καθώς ο σεφ Luca Piscazzi ανέλαβε τα ηνία. Ο γνωστός σεφ -ο οποίος έχει εργαστεί σε εστιατόρια με Michelin- δημιούργησε ένα συναρπαστικό και άκρως καλοκαιρινό μενού, με κομψές και ταυτόχρονα τολμηρές προτάσεις, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η εποχικότητα της πρώτης ύλης. Εδώ, πρωταγωνιστεί το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, χωρίς να λείπουν οι επιλογές με κρέας.

Ταρτάρ τόνου
Ταρτάρ τόνου

Ευρηματικά ορεκτικά που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες, όπως είναι το ταρτάρ τόνου, φρέσκα ψάρια με αναπάντεχους συνδυασμούς,όπως είναι το λαβράκι με αγκινάρα και αυγοτάραχο, αρνάκι γάλακτος και για το τέλος ανάλαφρα επιδόρπια, ολοκληρώνουν την γευστική εμπειρία με μια ωδή στα φρούτα και τα λουλούδια! Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του καταλόγου. Τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα, προσφέρουν ολοκληρωμένους γευστικούς περιπάτους. Στη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη/ τηλ. 2108901000

Alexander’s Lounge -Μεγάλη Βρεταννία

Ο «μυστικός κήπος» στο αίθριο Alexander's Lounge
Ο «μυστικός κήπος» στο αίθριο Alexander's Lounge

Στον πρώτο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου, στο αίθριο του Alexander’s Lounge, έχει δημιουργηθεί ένας «μυστικός κήπος», ένα νέο all-day lounge, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Το σκηνικό ειδυλλιακό: ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια χαρίζουν απλόχερα τα χρώματα και την ομορφιά τους στο χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το ποτό ή τον καφέ τους.

Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης δημιούργησε ένα μενού εμπνευσμένο από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει tacos με μπιφτέκι από όσπρια και λαχανικά, chicken tortilla wraps, shrimp salsa salad και καπνιστό σολομό βιολογικής εκτροφής με βιολογικά «nachos» από μπλε καλαμπόκι και σάλτσα γουακαμόλε. Οι βραβευμένοι bartenders έχουν ετοιμάσει δροσερά και άκρως καλοκαιρινά κοκτέιλ, ενώ εξαιρετική είναι και η λίστα από εκλεκτές ετικέτες ποτών και κρασιών που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα/ τηλ.: 210-3330000

Malabar -The Margi Hotel

Το Malabar
Το Malabar

Στο Malabar θα απολαύσεις το μεσημεριανό ή το δείπνο σου δίπλα στην πισίνα, όπου το σκηνικό είναι ατμοσφαιρικό, με τις ελιές και το φως των κεριών κατά τις βραδινές ώρες να δίνουν μια μοναδική πινελιά. Για άλλη μια χρονιά, ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής έχει τα ηνία της κουζίνας, δημιουργώντας πιάτα με ταυτότητα και μεσογειακό χαρακτήρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά έρχονται κατευθείαν από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, γι' αυτό και ολόκληρο το μενού είναι βασισμένο στην εποχικότητα της πρώτης ύλης.

Seared tuna παναρισμένο με tandoori από τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.

Seared tuna παναρισμένο με tandoori από τον σεφ Παναγιώτη Γιακαλή.

Η αρχή γίνεται με τα ορεκτικά -υπάρχουν οκτώ διαφορετικές επιλογές, μεταξύ άλλων τάρτα με μελιτζάνα, πιπεριές, κρέμα τυριών και μαγιονέζα τομάτας και seared tuna παναρισμένο με tandoori- και τις δροσερές σαλάτες. Εδώ, θα βρείτε τέσσερα πιάτα με ζυμαρικά -στα must είναι τα σπαγγέτι με αχινό-, ενώ στο κυρίως μενού κυριαρχούν τα πιάτα με ψάρι και κρέας. Όσο για τον επίλογο, μπορείς να επιλέξεις μεταξύ τεσσάρων γλυκών.

Λητούς 11 Βουλιαγμένη/ Τηλ. 2108929160

Kastri Gardens - Domotel Kastri

Ένα εστιατόριο μέσα στους καταπράσινους κήπους, στα βόρεια προάστια.
Ένα εστιατόριο μέσα στους καταπράσινους κήπους, στα βόρεια προάστια

Σε μια καταπράσινη έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στο Καστρί, το Kastri Gardens έρχεται να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, για μια ανάσα καλοκαιρινής δροσιάς στην πρωτεύουσα -τέλειο και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι εξαιρετική επιλογή για καφέ, χυμό ή ελαφρύ σνακ, σαλάτες, ορεκτικά αλλά και γευστικότατα πιάτα barbeque, κατευθείαν από τη φωτιά της σχάρας.

Ένα μενού με pop up χαρακτήρα στο Kastri Gardens.
Ένα μενού με pop up χαρακτήρα

Ακόμη, το pop-up Hot Dogs & Bubbles ξεχωρίζει με τον pop χαρακτήρα του και θα γίνει το νέο meeting point της πόλης. Νόστιμα hot dogs, δροσερά κοκτέιλ, αφρώδη κρασιά και αναψυκτικά θα δώσουν άλλο τόνο στις στιγμές χαράς, όσο απολαμβάνεις τη σκιά των πανύψηλων πεύκων.

Ελευθερίου Βενιζέλου & Ρωμυλίας / Τηλ. 210-3507100

Galaxy- Hilton

Η θέα από το Galaxy
Η θέα από το Galaxy

Με φόντο την πανοραμική θέα στο bar–restaurant Galaxy μπορείς να απολαύσεις τις γαστρονομικές δημιουργίες του executive chef Κώστα Αθανασίου. Χρησιμοποιώντας προϊόντα από την ελληνική παράδοση παντρεύοντας τα με διεθνείς αναφορές, η κουζίνα του έχει πάντα ενδιαφέρον. Στο μενού υπάρχουν επιλογές σε ορεκτικά και σαλάτες, σνακ -όπως το club sandwitch και η πίτσα Margherita, κλασικά πιάτα με ζυμαρικά -μπολονέζ, ναπολιτάνα και άλλα- και πιο ιδιαίτερες, όπως το ριζότο με χτένια και τρούφα. Τα κυρίως πιάτα εστιάζουν στο κρέας, ενώ υπάρχει σφυρίδα στη σχάρα και burger από ρεβίθια για όσους ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή. Το μενού ολοκληρώνεται με το επιδόρπιο, όπου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο γλυκά ή πιατέλα με ποικιλία φρούτων. Φυσικά, στο Galaxy θα απολαύσεις signature cocktails, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε spirits που μπορείς να τα συνδυάσεις άψογα με προτάσεις από τον κατάλογο.

Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα/ Τηλ. 2107281000t

Olive Garden - Hotel Titania

Η θέα από το εστιατόριο Olive Garden.
Η θέα από το εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου

To εστιατόριο Olive Garden επέστρεψε στη βεράντα του ξενοδοχείου Titania, στον 11ο όροφο. Η θέα μοναδική, καθώς απολαμβάνεις το γεύμα ή το δείπνο σου, βλέποντας από τον βράχο της Ακρόπολης και τον λόφο του Λυκαβηττού, μέχρι τη θάλασσα. Το restaurant- bar λειτουργεί από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα και μπορείς να απολαύσεις το ανανεωμένο μενού, αλλά και δροσιστικά signature cocktails.

Πιάτο στο Olive Garden, Hotel Titania
Black angus με πουρέ μελιτζάνας, πράσινα σπαράγγια, κρέμα κόκκινης πιπεριάς,
σάλτσα Αγιορείτικου κρασιού

Το μενού του εστιατορίου που βασίζεται στα εποχιακά προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρήστος Τζιλήρας και έχει γεύσεις από τη χώρα μας και τη Μεσόγειο. Ο κατάλογος είναι μικρός με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στην κατηγορία των ορεκτικών υπάρχουν τρεις επιλογές, όπως και στις σαλάτες, οι οποίες έχουν καθαρά μεσογειακό χαρακτήρα. Επιπλέον, ο επισκέπτης θα βρεις προτάσεις για ριζότο και ζυμαρικά -ένα πιάτο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης-, αλλά και κυρίως πιάτα, όπου πρωταγωνιστεί το κρέας, χωρίς να λείπει το ψάρι. Όσοι αποφεύγουν το κρέας μπορούν να δοκιμάσουν τον μουσακά με τα λαχανικά. Για το τέλος, υπάρχει ο κατάλογος με τα γλυκά, επιλογές για φρούτα και φυσικά, παγωτό.

Πανεπιστημίου 52, Αθήνα/ Τηλ. 2103326000





SHARE