Ο ψυχίατρος Daniel G. Amen, M.D
Ο ψυχίατρος Daniel G. Amen, M.D./Φωτογραφία: Instagram
HEALTHY EATING

Τι δεν πρέπει (με τίποτα) να τρως το πρωί σύμφωνα με γιατρό -Ποια είναι η καλύτερη επιλογή


Είναι γνωστό ότι η διατροφή μας επηρεάζει τον εγκέφαλο και σίγουρα το πρωινό είναι πολύ σημαντικό γεύμα, το οποίο πολλοί παραλείπουν.

Ο ψυχίατρος Daniel G. Amen, M.D. μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, αποκαλύπτει ποια είναι η χειρότερη τροφή για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του. Μάλιστα, όπως τονίζει στο βίντεο που δημοσίευσε στο προφίλ του πολλά παιδιά αδυνατούν να συγκεντρωθούν στο σχολείο τις πρώτες πρωινές ώρες με την κατανάλωση αυτής της τροφής. Είναι ό,τι χειρότερο για τον εγκέφαλο.

Εκείνος προτείνει να τρώμε αυγά για πρωινό καθώς είναι μια επιλογή γεμάτη πρωτεΐνες που βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Επίσης το αυγό για πρωινό βοηθά στον έλεγχο της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα που τρώνε πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες (π.χ. αυγά), καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα σε σχέση με εκείνους που τρώνε πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες (χυμό πορτοκάλι και γάλα με δημητριακά). 

Τι δεν πρέπει (με τίποτα) να τρως το πρωί σύμφωνα με γιατρό -Ποια είναι η καλύτερη επιλογή

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και όπως τονίζει ο ψυχίατρος Daniel G. Amen, M.D. μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, η χειρότερη τροφή για να καταναλώσει κανείς τις πρωινές ώρες είναι η ζάχαρη.

Τροφές όπως, ζαχαρούχα δημητριακά, ντόνατς, γλυκά, Muffins, τηγανίτες με σιρόπι και σφολιατοειδή είναι είναι οι χειρότερες επιλογές για να κάνει κανείς για το πρωινό του γεύμα.

Η ζάχαρη είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, διότι οδηγεί σε ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πεινάσετε ξανά νωρίτερα από το κανονικό. Η ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα για το επόμενο διάστημα του 24ωρου σας.

Δες το βίντεο:

SHARE