Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
29|02|2024 13:54
SHARE
TASTE

Συνταγή για τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια -Το μυστικό για να βγουν κριτσανιστά


Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ένας από τους πιογευστικούς μεζέδες που όλοι επιλέγουμε σε μια έξοδο σε ταβέρνα.

Κι όμως, αυτή η τραγανή υφή και το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα είναι κρίμα να μην το απολαμβάνουμε και στο σπίτι. Πώς όμως μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στην κουζίνα του σπιτιού μας;

Υπάρχουν μερικά μυστικά για να βγουν τραγανά τα κολοκυθάκια. Μεταξύ άλλων μπορεί να έχετε ακούσει την τεχνική με το κουρκούτι ή το πολύ απλό, πριν τα αλευρώσουμε να τα ραντίσουμε με νερό.

Παρακάτω έχουμε ένα άλλο μυστικό που υπόσχεται τραγανά και κριτσανιστά κολοκυθάκια σε 3 βήματα.

Πώς να βγουν κριτσανιστά τα κολοκυθάκια

Υλικά

  • 2 μεσαία κολοκυθάκια
  • 1/2 κούπα αλεύρι
  • λίγο αλάτι

To ένα μυστικό είναι τα κολοκυθάκια να είναι σωστά κομμένα, ούτε ιδιαίτερα λεπτά αλλά σίγουρα ούτε χοντρά κομμένα. Αυτό, θα βοηθήσει στο τηγάνισμα, καθώς με το καυτό λάδι θα γίνουν τραγανιστά.

Το δεύτερο μυστικό είναι, αφού έχετε πλύνει τα κομμένα κολοκυθάκια, τα έχετε αφήσει να σουρώσουν καλά και τα έχετε αλευρώσει, θα τα σκεπάσετε με μεμβράνη για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Αυτό θα βοηθήσει το αλεύρι να ενσωματωθεί και να γίνει σαν χυλός επάνω στα κολοκυθάκια με αποτέλεσμα στο τηγάνισμα να γίνουν ακόμη πιο τραγανά.

Ιδανικά, τα κολοκυθάκια χρειάζονται φριτέζα για να τηγανιστούν, αν όμως δεν υπάρχει, σε ένα τηγάνι θα βάλετε πολύ λάδι και θα το αφήσετε να κάψει. Αφού το λάδι κάψει, θα χαμηλώσετε τη φωτιά σε μέτρια δύναμη και θα πάρετε ένα -ένα τα κολοκυθάκια. Μόλις πάρουν χρώμα και τα γυρίσετε, ακουμπήστε τα σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν από τα λάδια που έχουν μείνει.

Δείτε το βίντεο :

SHARE