fbpx Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο -Απόλαυση χωρίς τηγάνι, πιο νόστιμες κι από τις αγοραστές | BOVARY
Φτερούγες κοτόπουλου
Φωτογραφία: Shutterstock
30|06|2020 10:25
SHARE
FINGER FOOD

Τραγανές φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο -Απόλαυση χωρίς τηγάνι, πιο νόστιμες κι από τις αγοραστές


Οι φτερούγες του κοτόπουλου αποτελούν υπέρτατη λιχουδιά για κάποιους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πασίγνωστα εστιατόρια γρήγορου φαγητού που ξεκίνησαν από την Αμερική έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Η νοστιμιά αυτού του fingerfood που μπορείς να φας και σαν κυρίως, οφείλεται στα υλικά με τα οποία γίνεται το πανάρισμα, αλλά και στο βαθύ τηγάνισμα -όπως ονομάζεται- που τις κάνει φουλ τραγανές. Βέβαια, να ενημερώσουμε εδώ, ότι με αυτή τη συνταγή οι φτερούγες θα γίνουν εξίσου τραγανές και ακόμη πιο νόστιμες και χωρίς τηγάνι. Είναι μύθος γενικά ότι πρέπει να τηγανίσουμε κάτι για να του δώσουμε νοστιμιά. Ο φούρνος εδώ κάνει εξαιρετική δουλειά.

Αυτές λοιπόν οι φτερούγες -τις οποίες θα προμηθευτείς ανά 12 ή και παραπάνω από το S/M- θα σε σώσουν μια μέρα που δεν θα ξέρεις τι να μαγειρέψεις, αν έχεις παιδιά που πεινάνε συνέχεια ή θες κάτι ελαφρύ για το βράδυ που θα έρθει η παρέα, μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Επίσης μπορείς να κάνεις παραλλαγές και προσθαφαιρέσεις υλικών για να πετύχεις τη γεύση που θες εσύ. Εγώ για παράδειγμα, προσθέτω τσίλι για έξτρα κάψιμο το οποίο ωστόσο «σβήνω» με κάποια σος (κέτσαπ ή μπάρμπεκιου).
Οπότε πάρε χαρτί και γράψε:

Unsplash

Πώς θα φτιάξω τις πιο νόστιμες και τραγανές φτερούγες χωρίς τηγάνισμα

Υλικά:

20 φτερούγες κοτόπουλου
3 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κύβο λαχανικών
1 φλ. γάλα
8 κ.σ. αλεύρι
2 αβγά
1 ½ κ.γ. πάπρικα
1 ½ κ.γ. κουρκουμά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε τις φτερούγες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τον τριμμένο κύβο λαχανικών. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το αλεύρι την πάπρικα, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι και σε ένα άλλο τη φρυγανιά.

Πέρνουμε μία μία τις φτερούγες και τις περνάμε από το μείγμα με το αλεύρι. Στη συνέχεια, τις βουτάμε στο μείγμα με το αβγό και το γάλα, και τέλος τις πανάρουμε στη φρυγανιά.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 200°C για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.





SHARE