Μπυραρίες με δυνατές ετικέτες υπάρχουν πολλές, πόσες, όμως, έχουν το δικό τους ζυθοποιείο;
Εμείς, πάντως, ανακαλύψαμε μια στο Ελληνικό, μόλις δυο λεπτά από την στάση του μετρό, που λόγω περιοχής αλλά και της αυθεντικής Dakota, που υπάρχει στον κήπο έχει πάρει την ονομασία Dakota Beer Pub. Η Dakota, αυτή, που βρέθηκε στα χέρια των ιδιοκτήτων λίγο πριν αποσυρθεί βρίσκεται δίπλα στο σιντριβάνι και, μάλιστα, τα βράδια ανάβει τα φώτα πορείας της, δημιουργώντας την προσδοκία ενός ταξιδιού. Τον χειμώνα, πάλι, μπορείτε να την θαυμάσετε στην όμορφη σάλα του χώρου, που έχει την αισθητική μιας παραδοσιακής μπυραρίας που συναντάει κανείς στην κεντροανατολική Ευρώπη.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι εδώ έχουν το δικό τους ζυθοποιείο όπου φτιάχνουν εξαιρετική τσέχικη μπύρα, από παλιά παραδοσιακή συνταγή, χωρίς συντηρητικά και ανθρακικό. Η βύνη, τώρα, έρχεται από τις εξοχές της Βοημίας, από καλλιέργειες αποκλειστικά για την Dakota, ο λυκίσκος δίνει στην μπύρα ένα άρωμα από την Τσεχία, ενώ, η μαγιά στυφνή και δυνατή, αναδεικνύει την γεύση της.
Το ζυθοποιείο βρίσκεται στο υπόγειο, γιατί η θερμοκρασία επηρεάζει την γεύση της μπίρας. Κατεβαίνοντας, λοιπόν, την σκάλα, αρχίζεις να νιώθεις το κρύο. Όταν ανοίγεις την πόρτα για να μπεις στον προθάλαμο, το ψύχος γίνεται πλέον αντιληπτό. Και σε κάθε βήμα, από τον έναν χώρο του ζυθοποιείου στον άλλο, ακολουθώντας τα στάδια παραγωγής της μπύρας, το ψύχος εντείνεται.