Μπύρες στο Dakota Βeer Pub
Η μπύρα στα καλύτερά της/ Φωτογραφία: Dakota Beer Pub
04|12|2019 13:20
SHARE
DAKOTA BEER PUB

Dakota Beer Pub: Αυθεντική τσέχικη μπύρα κάτω από τα φτερά μιας Dakota


Μπυραρίες με δυνατές ετικέτες υπάρχουν πολλές, πόσες, όμως, έχουν το δικό τους ζυθοποιείο; 

Εμείς, πάντως, ανακαλύψαμε μια στο Ελληνικό, μόλις δυο λεπτά από την στάση του μετρό, που λόγω περιοχής αλλά και της αυθεντικής Dakota, που υπάρχει στον κήπο έχει πάρει την ονομασία Dakota Beer Pub. Η Dakota, αυτή, που βρέθηκε στα χέρια των ιδιοκτήτων λίγο πριν αποσυρθεί βρίσκεται δίπλα στο σιντριβάνι και, μάλιστα, τα βράδια ανάβει τα φώτα πορείας της, δημιουργώντας την προσδοκία ενός ταξιδιού. Τον χειμώνα, πάλι, μπορείτε να την θαυμάσετε στην όμορφη σάλα του χώρου, που έχει την αισθητική μιας παραδοσιακής μπυραρίας που συναντάει κανείς στην κεντροανατολική Ευρώπη.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι εδώ έχουν το δικό τους ζυθοποιείο όπου φτιάχνουν εξαιρετική τσέχικη μπύρα, από παλιά παραδοσιακή συνταγή, χωρίς συντηρητικά και ανθρακικό. Η βύνη, τώρα, έρχεται από τις εξοχές της Βοημίας, από καλλιέργειες αποκλειστικά για την Dakota, ο λυκίσκος δίνει στην μπύρα ένα άρωμα από την Τσεχία, ενώ, η μαγιά στυφνή και δυνατή, αναδεικνύει την γεύση της.

Το ζυθοποιείο βρίσκεται στο υπόγειο, γιατί η θερμοκρασία επηρεάζει την γεύση της μπίρας. Κατεβαίνοντας, λοιπόν, την σκάλα, αρχίζεις να νιώθεις το κρύο. Όταν ανοίγεις την πόρτα για να μπεις στον προθάλαμο, το ψύχος γίνεται πλέον αντιληπτό. Και σε κάθε βήμα, από τον έναν χώρο του ζυθοποιείου στον άλλο, ακολουθώντας τα στάδια παραγωγής της μπύρας, το ψύχος εντείνεται.

Λεπτομέρειες από τη διακόσμηση του Dakota Beer Bar

Οι δεξαμενές ζύμωσης είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ενώ και στα εννιά στάδια παραγωγής γίνονται αυστηροί έλεγχοι και αναλύσεις ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι μπύρες παρασκευάζονται κάθε τρεις μήνες, κι έχουν μικρή διάρκεια ζωής, ώστε να διατηρούν τη φρεσκάδα τους. 

Στο εσωτερικό του Dakota Beer Pub

«Για να μπορεί ένα μικρό ζυθοποιείο να ονομάζεται craft, χρειάζεται ο ιδιοκτήτης του να είναι ανεξάρτητος από πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής μπίρας ή ζύθου. Το μικρό μας ζυθοποιείο είναι 100% ανεξάρτητο και ολότελα παραδοσιακό, τόσο στον τρόπο παραγωγής της craft μπύρας του, όσο και στην κουλτούρα που το περιβάλλει. Η μικρή παραγωγή μπίρας, είναι για εμάς σημαντική. Ενθουσιαζόμαστε να μοιραζόμαστε τις γνώσεις και το μεράκι μας για την μπύρα με ομοΐδεάτες μας, λάτρεις της φρέσκιας γεύσης. Ανταλλάσσουμε ιδέες και σκέψεις για την παραγωγή και τα ανακατέματα και χαιρόμαστε να ακούμε για τους δικούς τους πειραματισμούς. Μας αρέσει να μιλάμε για δεξαμενές και για αρώματα. Ως λάτρεις της αυθεντικής γεύσης, προσπαθούμε να προωθήσουμε την κουλτούρα της ζυθογνωσίας και να  ενισχύσουμε ζυθοποίηση στη χώρα μας», μας λένε οι υπεύθυνοι του χώρου.

Εδώ, δεν θα βρείτε εμφιαλωμένες μπύρες, παρά μόνο draft. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στην ελαφριά ξανθιά, που έχει μια ελάχιστα πικρή επίγευση από τον λυκίσκο και την πιο δυνατή μαύρη, που χαρακτηρίζεται απόαρωματικές νότες καραμέλας.

Μπορείτε να συνοδεύσετε τις μπύρες σας με αυθεντικά τσέχικα λουκάνικα, που τα κάνουν εισαγωγή από δύο διαφορετικές περιοχές και κατασκευάζονται από ειδικά εργαστήρια αποκλειστικά για την Dakota.

Οι επιλογές είναι αρκετές και οι μερίδες χορταστικές. Έχουμε και λέμε: ένα πιάτο με λουκάνικα και αυγό σε συνδυασμό με ζεστή σαλάτα από μπρόκολο, καρότο και πατάτες baby, ή μια τηγανιά με λουκάνικα και πανσέτα, με φρέσκες πιπεριές, πράσο, μανιτάρια και αρωματισμένη σάλτσα μουστάρδας- κάρυ.

Αν αγαπάτε τα πικάντικα διαλέξτε το  ŠPEKÁČKY ΜΕ  με καυτερή σάλτσα ντομάτας, ή αυτό με την σάλτσα Verde που ανάβει φωτιές στον ουρανίσκο. Θα βρείτε, επίσης, μια φωλιά από τορτίγια με λουκάνικο, λαχανικά και νότες σάλτσας μουστάρδας, ένα πιάτο εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση με  λουκάνικο και γίγαντες, ή μια φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικα.

Όλα αυτά συνοδεύονται εξαιρετικά με ωραίες τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Dakota Beer Pub

Τώρα αν πεινάτε πολύ, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα σπέσιαλ του μενού. Πικάντικο λουκάνικο klobasa drevesca με πένες, πέστο βασιλικού και cherry τοματίνια, τα μίνι λουκάνικα Klobasha, που συνοδεύονται  από σάλτσα και αυγά.  Ό,τι κι αν διαλέξετε είναι σίγουρο ότι δεν θα απογοητευτείτε.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη-Πέμπτη: 17.00 - 23.00,Παρασκευή: 17 - 24.00

Σάββατο & Κυριακή: 14.00 - 24.00

Δευτέρα: κλειστά

33η Οδός, αριθμός 13Α, Ελληνικό, 210 9635416





SHARE