Αν η καραντίνα μάς έκανε καλό σε ένα πράγμα -πέρα φυσικά από το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο κορωνοϊός- αυτό είναι η ενασχόλησή μας με τη μαγειρική. Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο απαιτητικές, φέραμε εις πέρας όλες τις συνταγές.
Δεν έχει σημασία αν είστε λάτρεις του αλμυρού ή του γλυκού. Σημασία έχει ότι μπορείτε να τα κάνετε πλέον και τα δύο με την ίδια αγάπη. Φαγητό σπιτικό που γεμίζει ζεστασιά την ψυχή. Την τιμητική του σε αυτή την καραντίνα είχε το ψωμί. Με κάθε τύπου αλεύρι, με ζύμωμα ή χωρίς, καταφέραμε να αδειάσουμε τα ράφια των Super-Market από μαγιά και καταλήξαμε να κάνουμε το δικό μας προζύμι. Αμέσως μετά ακολουθεί το banana bread και οι πίτες. Παραδοσιακές, με φύλλο ή ανοιχτές, κέρδισαν και αυτές μια θέση στο τραπέζι μας.
Εκτός από τις παραδοσιακές πειραματιστήκαμε και με λίγο διαφορετικές πίτες και η αλήθεια είναι ότι το πείραμα είχε τεράστια επιτυχία. Όπως για παράδειγμα, αυτή η πεντανόστιμη (και πανέμορφη) τυρόπιτα με κανταΐφι, τη συνταγή της οποίας πήραμε από το site της Πολίτισσας Μαρίας Εκμεκτσίογλου. Υπέρ-αφράτη, με το κανταίφι να θρυμματίζεται στο στόμα και να αναδεικνύει τη γεύση των τυριών. Αυτή λοιπόν την τυρόπιτα πρέπει να την φτιάξετε.