Στην Πούντα της Αττικής για δροσερές βουτιές -Χρυσή άμμος και νερά που θυμίζουν νησί
Ο Σεπτέμβρης θεωρείται μήνας προσαρμογής, ακόμα κι αν δεν έχετε επιστρέψει πρόσφατα από διακοπές, καθώς όλα μπαίνουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.
Μέσα στην καθημερινότητα, λοιπόν, ο καθένας αναζητά μικρούς τρόπους για να ξεφεύγει. Τις ημέρες του αποκαλόκαιρου, όπως λέγεται, η διαδρομή προς μια παραλία φαίνεται να είναι μονόδρομος. Χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο, με τα πόδια να βουτούν στη ζεστή, χρυσαφένια άμμο και τη θάλασσα να είναι πιο γλυκιά από ποτέ!
Για να απολαύσετε αυτές τις στιγμές, δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, καθώς η Αττική έχει το προνόμιο να διαθέτει μικρούς παραδείσους. Ένας από αυτούς είναι η παραλία Πούντα στο Λαγονήσι.
Πρόκειται για μια χρυσή αμμουδιά, περιτριγυρισμένη από αρμυρίκια. Στον κολπίσκο τα νερά είναι ρηχά, γεγονός που την καθιστά ιδανικό σημείο για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία μπορούν να παίξουν ξέγνοιαστα.
Στη μία άκρη στέκει ένα μικρό beach bar με λίγες ξαπλώστρες, οπότε δεν χρειάζεται να είστε οργανωμένοι, εκτός αν το επιθυμείτε. Εκεί μπορείτε να βρείτε ποτό και κάποιο σνακ, ώστε να απολαύσετε την παραλία όσο το δυνατόν περισσότερο.
Αν πάλι η «φάση» σας είναι ομπρέλα και καρεκλάκια, υπάρχει αρκετός χώρος για να στήσετε τον εξοπλισμό σας και να αράξετε.
Μάλιστα, αν μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα, θα απολαύσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Τα χρώματα ζεσταίνουν και ο ήλιος βουτά στη θάλασσα… σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.
Πώς θα πάτε στην παραλία Πούντα
Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Αλθέα και το Λαγονήσι. Από το κέντρο της Αθήνας απέχει περίπου 45 λεπτά. Στο GPS θα την βρείτε ως «Παραλία Ελ Πούντα».
Η ώρα του φαγητού
Αν θέλετε να συνδυάσετε την παραλία με φαγητό σε ταβερνάκι, τότε κατευθυνθείτε προς τα Καλύβια και το «ψαΡΑΚΙ» (οδός Ευαγγελιστρίας). Μόλις 12 λεπτά μακριά από την παραλία, το εστιατόριο αποτελεί σταθερή επιλογή. Μπορεί να μην έχει θέα θάλασσα, ωστόσο το ψάρι είναι φρέσκο και τα θαλασσινά πεντανόστιμα.
Στο μενού θα βρείτε κλασικούς ψαρομεζέδες, όπως γαύρο μαρινάτο, μύδια, γαρίδες και καλαμαράκια.

Σε περίπτωση που προτιμάτε το κρέας, το φημισμένο «Τρίγωνο» (Αγίου Δημητρίου 33) βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Η ταβέρνα είναι από τις πιο γνωστές της Αττικής και αρκετοί την θεωρούν έναν από τους «ναούς» της κρεατοφαγίας. Το κοντοσούβλι της είναι σκέτο λουκούμι, ενώ τα παϊδάκια προβατίνας είναι μερακλίδικα.
Ό,τι κι αν επιλέξετε, θα το ευχαριστηθείτε και θα κλείσετε τη μέρα σας στη θάλασσα με τον πιο ιδανικό τρόπο!