Instagram
Instagram
ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ MAKE UP

Ενα γενναίο κορίτσι -Η Χάλι ανεβάζει selfie χωρίς να κρύβει το τεράστιο πρόβλημα ακμής και γίνεται viral


Η Hailey Wait είναι 17 ετών και έχει καταγωγή από το Kολοράντο.

Στο προφίλ της στο Instagram δηλώνει καλλιτέχνις, vegan, φωτογράφος. Με αυτή τη σειρά.

Ομως, η πιο σημαντική ιδιότητά της, δεν αναγράφεται στο βιογραφικό της και είναι αυτή που έχει κάνει σχεδόν 100.000 άτομα να την ακολουθούν πιστά στο Instagram: η Hailey έχει αποδεχθεί τον εαυτό της όπως είναι.

Σε έναν κόσμο που αναζητά συνεχώς την τελειότητα και ζει μέσα από «ατσαλάκωτες» εικόνες με φίλτρα και ρετούς, η Hailey ζει μια «αφιλτράριστη» ζωή και δημοσιεύει φωτογραφίες δείχνοντας ότι μια δερματική περιπέτεια δεν στερεί την ομορφιά από κανένα πρόσωπο.

«Η ακμή δεν θα πρέπει να κάνει να νιώθεις άβολα και αμήχανα γιατί κανείς δεν είναι τέλειος»: αυτό είναι το μήνυμα της Hailey και ποζάρει στον καθρέπτη της με αυτοπεποίθηση.

«Oταν άρχισα να γίνομαι πιο ανοιχτή για τις δερματικές ατέλειές μου, τότε πολλοί από εσάς με προσεγγίσατε για να μου μιλήσετε για τις δικές σας «μάχες», κάτι που με συγκινεί πολύ. Ακούω τις ιστορίες σας και διαπιστώνω ότι όλο και περισσότεροι από εσάς αγκαλιάζετε τον εαυτό σας γι’αυτό που είναι και για μένα αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Δεν είμαστε αψεγάδιαστοι, κανείς δεν είναι. Κανείς δεν χρειάζεται να είναι τέλειος για να αγαπηθεί και να γίνει αποδεκτός» γράφει η Hailey και κλείνει το μάτι σε όποιον συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τους άλλους, νιώθει κατωτερότητα και πιστεύει ότι ομορφιά θα πει «τελειότητα».

 

Από τα 11 της χρόνια, η Hailey αντιμετωπίζει πρόβλημα ακμής. Η εφηβεία της πέρασε με πολλές στρώσεις make up και φόβο για το πώς θα φανεί στους άλλους.

«Στο σχολείο υπήρχαν πολλοί που με κορόιδευαν και αυτό ήταν επώδυνο για μένα. Ένιωθα τεράστια ανασφάλεια και δεν άφηνα το σπίτι χωρίς foundation». Mια μέρα, η Hailey αποφάσισε να πλησιάσει καλύτερα τον εαυτό της και να τον αγαπήσει όπως ακριβώς είναι. Χωρίς make up.

Το αίσθημα κατωτερότητας που βιώνει έγινε η δύναμη που της έλειπε.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει χωρίς μακιγιάζ και ρετούς θέλουν να παροτρύνουν κι άλλους εφήβους να ξεπεράσουν τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν για το όποιο δερματικό πρόβλημά τους.

Η ανασφάλεια μπορεί να νικηθεί μόνο αν πλησιάσει κάποιος τον εαυτό του, με ειλικρίνεια.

 

TAGS