splashnews
splashnews
WHITE ROSE MOVEMENT

Τι συμβόλιζε το λευκό τριαντάφυλλο στα φετινά βραβεία Grammy


Τα 60α μουσικά βραβεία Grammy πραγματοποιήθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη με πολλές λαμπερές παρουσίες και εντυπωσιακά outfit στο κόκκινο χαλί.

Φέτος, ωστόσο, υπήρξε μια μικρή προσθήκη στο dress code των διάσημων καλεσμένων.

Οι περισσότεροι celebrities, γυναίκες αλλά και άνδρες, είχαν μαζί τους ένα λευκό τριαντάφυλλο. Άλλοι απλώς το κρατούσαν, ενώ άλλοι το φόρεσαν είτε στο πέτο είτε στο χέρι τους σαν κορσάζ.

Τι σήμαινε όμως αυτή τους η κίνηση; 

Όλο αυτό έκρυβε έναν πολύ συγκεκριμένο συμβολισμό.

Η ομάδα Voices in Entertainment έστειλε πρόσκληση στους συναδέλφους της στη μουσική βιομηχανία να συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση.

splashnews
splashnews

Το λευκό τριαντάφυλλο συμβόλιζε την αλληλεγγύη στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. «Εμπνευστήκαμε από το κίνημα Time’s up και καλέσαμε τους καλλιτέχνες να φοράνε ένα λευκό τριαντάφυλλο στην τελετή».

Γιατί όμως λευκό τριαντάφυλλο; Η ομάδα απαντά: «Το διαλέξαμε γιατί συμβολίζει την ειρήνη, την ελπίδα, τη συμπόνια και την αντίσταση».

splashnews
splashnews

Η Ρίτα Όρα, η Καμίλα Καμπέγιο, η Lady Gaga, η Kesha, η Dua Lipa, η Pink αλλά και ο παρουσιαστής Τζέιμς Κόρντεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

splashnews
splashnews

Τα ανθοπωλεία στο Μανχάταν είχαν παραγγελίες έως και 50.000 άνθη για τον σκοπό αυτό. 

splashnews
splashnews

Η ιδέα αποτελεί μια συνέχεια αυτής με τα μαύρα φορέματα στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

splashnews
splashnews