ΑΡ
ΑΡ
NATALIE WOOD

Ο μυστηριώδης θάνατος της Natalie Wood που σόκαρε το Χόλιγουντ


Η ηθοποιός Natalie Wood γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 1938, με το όνομα Natalia Nikolaevna Zakharenko, από Ρώσους και Ουκρανούς μετανάστες γονείς.

Ήταν μία από τις πιο διάσημες και όμορφες ηθοποιούς του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ‘70, καθώς είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το «West Side Story» και το «Επαναστάτης χωρίς αιτία»

Το 1981, το νήμα της ζωής της κόπηκε απότομα όταν πνίγηκε μυστηριωδώς ενώ βρισκόταν σε ταξίδι με τον σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Robert Wagner. Ήταν μόλις 43 ετών.

Το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ παραμένει ακόμη και σήμερα, μετά από 36 χρόνια, ένα ερωτηματικό.

Το ζευγάρι αποφάσισε να πάει για ιστιοπλοΐα με το γιοτ του, εκείνο το Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στο νησί Catalina. Μαζί τους ήταν ο συμπρωταγωνιστής της Natalie, Christopher Walken και ο καπετάνιος του σκάφους. Εκείνο το διάστημα, η ηθοποιός βρισκόταν σε γυρίσματα για τη νέα της ταινία «Brainstorm»

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το άψυχο σώμα της Wood βρέθηκε το επόμενο πρωί, ένα μίλι μακριά από το γιοτ. Φορούσε νυχτικό, κάλτσες και μπουφάν. Είχε μελανιές στο σώμα της και ένα γδάρσιμο στο μάγουλο. 

Ο Wagner είπε στην αστυνομία τότε ότι η σύζυγός του είχε πάει για ύπνο πριν από αυτόν και δεν είχε προσέξει ότι έλειπε μέχρι να πάει στο δωμάτιό τους. 

Στον οργανισμό της βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και φαρμάκων, έτσι οι Αρχές θεώρησαν τον θάνατό της «πνιγμό από ατύχημα»

Η πανέμορφη ηθοποιός κηδεύτηκε στο Westwood Village Memorial Park Cemetery στο Λος Άντζελες, αφήνοντας πίσω τις δύο τις κόρες με τον Robert.

AP
AP

Ωστόσο, το 2011, η υπόθεση ξανάνοιξε, όταν ο καπετάνιος παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα κατά την αρχική έρευνα. Κατέθεσε ότι το ζευγάρι είχε καυγαδίσει το βράδυ πριν από τον πνιγμό της Natalie και ότι είχαν συμφωνήσει με τον Wagner τι θα πουν στην αστυνομία. Η αιτία θανάτου της άλλαξε σε «πνιγμό και άλλους απροσδιόριστους παράγοντες»

Ο Christopher Walken προσέλαβε δικηγόρο για την υπόθεση, ωστόσο, δεν θεωρήθηκε ύποπτος, ενώ ο Wagner αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο θάνατο της γυναίκας του.

Ωστόσο, οι Αρχές του Λος Άντζελες ονόμασαν χθες και επίσημα «πρόσωπο ενδιαφέροντος» τον Robert Wagner. 

«Ερευνούμε την υπόθεση τα τελευταία 6 χρόνια και πιστεύω ότι ο Wagner αποτελεί πρόσωπο ενδιαφέροντος», δήλωσε ο Σερίφης του Λος Άντζελες σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε πριν εξαφανιστεί», εξηγεί.

AP
AP

Ο καπετάνιος του μοιραίου γιοτ είχε κατηγορήσει ευθέως τον σύζυγο της Wood για τον θάνατό της, καθώς θεώρησε ότι ίσως ο καυγάς τους πήρε άσχημη τροπή.

Οι μελανιές που βρέθηκαν στο σώμα της ίσως ήταν πριν τον πνιγμό. «Έμοιαζε με θύμα επίθεσης, ο θάνατός της ήταν αρκετά ύποπτος για να σκεφτούμε ότι κάτι συνέβη», αναφέρει o ντετέκτιβ Ralph Hernandez, στην ίδια συνέντευξη. 

«Δεν έχουμε μπορέσει να αποδείξουμε αν ήταν ανθρωποκτονία, αλλά ούτε και ατύχημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πώς κατέληξε στο νερό», συμπληρώνει.

Η έρευνα για τον 87χρονο - πλέον - Robert Wagner βρίσκεται σε εξέλιξη.