AP
AP
GOLDEN HOLLYWOOD DIVORCE

Τζέιμς Κάμερον - Λίντα Χάμιλτον: Το πολύκροτο διαζύγιο των 50 εκατ. δολαρίων


Ένα από τα ακριβότερα διαζύγια του Χόλυγουντ ήταν αυτό του James Cameron και της Linda Hamilton.

O βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και η διάσημη ηθοποιός έμειναν παντρεμένοι για 18 μόλις μήνες, από το 1997 έως το 1999. Ωστόσο, γνωρίζονταν ήδη από το 1984, όταν γύριζαν μαζί την πρώτη ταινία «Terminator»

Το ειδύλλιο ξεκίνησε το 1991, στα γυρίσματα του σίκουελ του Εξολοθρευτή, όταν ακόμη ο Cameron ήταν παντρεμένος με την τρίτη του σύζυγο, Kathryn Bigelow. 

Δύο χρόνια αργότερα, το 1993, απέκτησαν μια κόρη, την Josephine. Παρά την απόκτηση του παιδιού τους, είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στη σχέση τους, χώριζαν και μετά ήταν πάλι μαζί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Το 1997, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Τιτανικού, αποφάσισαν να παντρευτούν.

AP
AP

Ωστόσο, ο γάμος τους τελείωσε δύο χρόνια αργότερα, όταν η Hamilton ανακάλυψε την παράνομη σχέση του συζύγου της με την επίσης ηθοποιό Suzy Amis, που είχε παίξει έναν μικρό ρόλο στον Τιτανικό. 

Το πρώην ανδρόγυνο έλυσε τις διαφορές και τις περιουσίες του στο δικαστήριο, καθώς ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να πληρώσει 50 εκατ. δολάρια προς την Linda για τον διακανονισμό του διαζυγίου. Ο Cameron είχε βγάλει 100 εκατ. δολάρια σκηνοθετώντας μόνο τον Τιτανικό.

Η Hamilton δήλωσε αργότερα ότι ο γάμος τους ήταν «απαίσιος σε όλα τα επίπεδα». Η επιτυχία των 11 Όσκαρ του Τιτανικού έκανε τον γάμο τους ακόμα χειρότερο. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι από τότε δεν αγάπησε άλλον έτσι. 

AP
AP

Παρά τα τέσσερα διαζύγιά του, η Hamilton είπε για τον Cameron: «Δεν είναι άπιστος, είναι μονογαμικός κατά συρροή». 

Ο Cameron πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα reboot του Terminator που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2019 και κατάφερε να πείσει την πρώην γυναίκα του να ξαναενσαρκώσει την Sarah Connor. Δήλωσε ότι έχουν καλές σχέσεις λόγω της κόρης τους και ότι την έκανε να το σκεφτεί με τον εξής τρόπο: Της είπε ότι η νέα ταινία θα θυμίσει στο κοινό πόσο «badass» ηρωίδα ήταν η Sarah και ότι ήθελαν να δείξουν στους άλλους «πώς γίνεται».