AP
AP
PEOPLE’S PRINCESS

Ο γλυκός τρόπος με τον οποίο η Νταϊάνα είπε στον Γουίλιαμ για την εξωσυζυγική σχέση του Καρόλου


Η ζωή της πριγκίπισσας του λαού, της Νταϊάνα Σπένσερ, είναι από τις πιο γνωστές ιστορίες χωρίς όμως happy end. 

Ένας αποτυχημένος γάμος, ένα πολύκροτο διαζύγιο, σχέσεις στα εξώφυλλα και ένας τραγικός επίλογος. 

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος χώρισαν το 1992, μετά από 11 χρόνια γάμου, εν μέσω των φημών για τις απιστίες και των δύο πλευρών, αλλά κυρίως για την παράνομη σχέση του Καρόλου με την πρώην αγαπημένη του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ήταν το 1986, όταν αναζωπυρώθηκε το ειδύλλιό υους και όταν το έμαθε η Νταϊάνα δεν έκανε πίσω. 

Η συνήθως ντροπαλή πριγκίπισσα αντιμετώπισε την Καμίλα στα γενέθλια της αδερφής της, βάζοντας τέλος σε κάθε αρμονία στον γάμο της. Το 1995, η Νταϊάνα έκανε άλλη μια παράτολμη κίνηση, όταν έδωσε συνέντευξη στο BBC λέγοντας τη φράση που έμεινε στην ιστορία: «Ήμασταν τρεις σε αυτό το γάμο, έτσι υπήρχε λίγος συνωστισμός».

Ακόμη, δήλωσε ότι είχε αποκαλύψει στον 13χρονο – τότε – γιο της, Γουίλιαμ, την εξωσυζυγική σχέση του πατέρα του. 

AP
AP

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, σαν μεγαλύτερος γιος, είχε πάντα έναν ξεχωριστό δεσμό με τη μητέρα του. 

«Είπα στον Γουίλιαμ: Αν βρεις κάποια να αγαπάς στη ζωή σου, θα πρέπει να την κρατήσεις και να την προσέχεις. Και αν είσαι αρκετά τυχερός να βρεις κάποια που σε αγαπάει, τότε πρέπει να την προστατέψεις», είχε πει στη διάσημη συνέντευξή της η Νταϊάνα.

AP
AP

Είχε παραδεχτεί τότε ότι δεν ήθελε να τελειώσει τον γάμο της, λέγοντας: «Δεν θέλω διαζύγιο, αλλά προφανώς χρειάζεται σαφήνεια σε μια κατάσταση που συζητιέται για τρία χρόνια. Περιμένω την απόφαση του συζύγου μου για το που θα πάει όλο αυτό». 

Το διαζύγιο βγήκε τον Αύγουστο του 1996 ενώ έναν χρόνο αργότερα η Νταϊάνα σκοτώθηκε στο τρομακτικό τροχαίο στο Παρίσι που πάγωσε και βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον πλανήτη. Ήταν η πιο αγαπητή πριγκίπισσα σε όλη την υφήλιο.

AP
AP

Κρίνοντας από την σχέση και τον γάμο του Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, χρόνια μετά, ο Δούκας του Κέιμπριτζ πρέπει να κράτησε στην καρδιά του και να ακολούθησε τη συμβουλή της μητέρας του.