NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΙΝΚΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ

Ίνκα Τσαγκάρη: Η κόρη της Έλενας Ναθαναήλ σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας της


Ηταν 4 Μαρτίου του 2008 όταν η Έλενα Ναθαναήλ έφυγε από τη ζωή. 10 χρόνια μετά, η κόρη της, Ίνκα Τσαγκάρη και οι φίλοι της οργάνωσαν ένα απογευματινό μνήμης σε εκείνη: στη γυναίκα που άφησε το ισχυρό αποτύπωμά της στον κινηματογράφο και το θέατρο, την σταρ, το style icon που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του.

Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Μαρτίου, στο Θέατρο Σταθμός, σε ένα τραπέζι ενώθηκαν άνθρωποι που την αγάπησαν και μίλησαν για εκείνη. Στην εκδήλωση, το «παρών» έδωσαν κυρίως οι δικοί της άνθρωποι αλλά και κόσμος που την γνώριζε μόνο μέσα από τις ταινίες της. Το αφιέρωμα έγινε στα πλαίσια μιας σειράς (συν)ομιλιών του δημοσιογράφου Θανάση Νιάρχου με διακεκριμένους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών με τίτλο «Κάθε Πέμπτη Κύριε Νιάρχο». Για την Έλενα Ναθαναήλ μίλησαν ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοίτης, ο Ντίνος Πετράτος, ο Λάκης Κομνηνός και βέβαια η κόρη της, Ίνκα.

Σήμερα, η Ίνκα Τσαγκάρη ζει με τις αναμνήσεις της μητέρας της και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκίνησε με τα λόγια της. Όπως η ίδια ανέφερε, η Έλενα Ναθαναήλ θα είναι η «καλύτερη μητέρα του κόσμου και η καλύτερή της φίλη».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό ΕΓΩ!, η Ίνκα Τσαγκάρη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Η σχέση μου με τη μητέρα μου ήταν άκρως παθιασμένη. Την λάτρευα και με λάτρευε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς με κοίταξε για τελευταία φορά, την στιγμή που την έπαιρναν οι γιατροί για να την πάνε στην εντατική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν. Την πέτυχα την ώρα που έμπαινε στο ασανσέρ και μόλις με είδε με κοίταξε τόσο έντονα λες και ήθελε να με χορτάσει. Μετά, όταν πήγα κοντά της πέθανε στην αγκαλιά μου. Την μητέρα μου την θαύμαζα. Ήταν το είδωλό μου. Πιο πολύ θαύμαζα τον χαρακτήρα της. Όταν μου έλεγαν ότι της μοιάζω ήθελα να μου λένε για τον χαρακτήρα της...».

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 

Θανάσης Νιάρχος- Αντώνης Μποσκοΐτης- Ντίνος Πετράτος-Ίνκα Τσαγκάρη-Λάκης Κομνηνός
Θανάσης Νιάρχος- Αντώνης Μποσκοΐτης- Ντίνος Πετράτος-Ίνκα Τσαγκάρη-Λάκης Κομνηνός

Φωτογραφίες από δημόσια εμφάνιση της Έλενας Ναθαναήλ με την κόρη της: 

Tριανόν- Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Στη σκιά του Lemmy Caution» του Ν.Ζερβού.Έλενα Ναθαναήλ-Ίνκα Τσαγκάρη
Tριανόν- Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Στη σκιά του Lemmy Caution» του Ν.Ζερβού.Έλενα Ναθαναήλ-Ίνκα Τσαγκάρη