AP
AP
EMMANUELLE BEART

Εμμανουέλ Μπεάρ: Η Γαλλίδα ηθοποιός που είδε το πρόσωπό της να μεταμορφώνεται από τις πλαστικές επεμβάσεις


Η Εμμανουέλ Μπεάρ γεννήθηκε στο Γκασέν του Σαν Τροπέ, στη Γαλλία, στις 14 Αυγούστου 1963.

Ο πατέρας της, Γκι Μπεάρ, ήταν ποιητής, μουσικός και τραγουδιστής, λιβανέζικης καταγωγής, ενώ η μητέρα της, Ζενεβιέβ Γκαλεά, πρώην μοντέλο και ηθοποιός. Ήταν ελληνοιταλικής καταγωγής, καθώς η γιαγιά της ήταν Ελληνίδα.

Όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός κάτι που ξεκίνησε ήδη από τα 7 της, κάνοντας εμφανίσεις σε ταινίες. Η ηθοποιός που λάτρευε είναι η Ρόμι Σνάιντερ.

Στα 17 της φεύγει για τον Καναδά, τον οποίο ερωτεύεται και τον κάνει δεύτερο σπίτι της. Σπουδάζει και εκεί γνωρίζει τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Άλτμαν που την ενθαρρύνει να γίνει ηθοποιός. Τρία χρόνια μετά, επιστρέφει στη Γαλλία και κάνει μαθήματα υποκριτικής. Εντυπωσιάζει τον Ντέιβιντ Χάμιλτον με την ομορφιά της, που της προσφέρει τον πρώτο της ρόλο στην ερωτική ταινία «Premiers Désirs».

AP
AP

Στη συνέχεια, παίζει στο «Un amour interdit», όπου για τον ρόλο της λαμβάνει υποψηφιότητα για το Βραβείο Σεζάρ της πιο ελπιδοφόρου νέας ηθοποιού για το 1985. Έτσι ξεκινά η καριέρα της στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. 

Το 1984, συναντά τον Ντανιέλ Οτέιγ, παντρεύονται και κάνουν μια κόρη, τη Νέλλυ, το 1993 ενώ χωρίζουν το 1995. Η μεγάλη επιτυχία έρχεται με την ταινία «Η Μανόν των Πηγών» με τον Υβ Μοντάν, για την οποία λαμβάνει το 1987 το Βραβείο Σεζάρ του καλύτερου β΄ γυναικείου ρόλου.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε και το 1990, στην ταινία «Η Ωραία Καβγατζού» του Ζακ Ριβέτ, όπου υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που ποζάρει γυμνή για ένα ζωγράφο. 

Instagram/emmanuellebeart
Instagram/emmanuellebeart

Έκανε ένα πέρασμα από αμερικάνικες παραγωγές, ωστόσο, το κλίμα του Χόλυγουντ δεν της άρεσε και προτίμησε τους δραματικούς ρόλους του γαλλόφωνου σινεμά και θεάτρου.

Το 2003 φωτογραφήθηκε γυμνή για το εξώφυλλο του περιοδικού ELLE, στα 39 της. Το περιοδικό ξεπούλησε όλα του τα αντίτυπα κάνοντάς το, το μεγαλύτερο σε πωλήσεις τεύχος στην ιστορία των περιοδικών μόδας.

ELLE
ELLE

Έζησε μία τραγική σχέση με τον κινηματογραφικό παραγωγό Βενσάν Μεγιέρ, ο οποίος αυτοκτόνησε στο Παρίσι στη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών το 2003. Έχει ένα παιδί με τον μουσικό παραγωγό Νταβίντ Μορώ και υιοθέτησε ένα παιδί από την Αιθιοπία με τον ηθοποιό Μάικλ Κόεν, ωστόσο χώρισαν το 2011.

Η Μπεάρ είναι πρέσβειρα της Unicef και ακτιβίστρια, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών, για το οποίο και συνελήφθη το 1997.

Το 2012 μίλησε ανοιχτά κατά των πλαστικών επεμβάσεων. Δήλωσε ότι μετάνιωσε που έκανε επέμβαση στα χείλη της όταν ήταν 27 ετών. Μάλιστα τα χείλη της ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και σέξυ στοιχεία της Γαλλίδας ηθοποιού και μοντέλου. 

AP
AP

Η Μπεάρ, πλέον έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τα προβλήματα που δημιουργούν οι αισθητικές επεμβάσεις, καθώς η ίδια το έχει βιώσει.

«Έγινε κακή δουλειά. Βέβαια, αν μου άρεσαν τα χείλη μου, δεν θα το ξαναέκανα. Αν κάποιος το ξανακάνει, σημαίνει ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτό, δεν μπορεί να το αντέξει», είχε δηλώσει στη Le Monde. 

Υπήρχαν φήμες ότι είχε κάνει αρκετές επεμβάσεις, ωστόσο το παραδέχτηκε τότε πρώτη φορά. 

Είπε ακόμη ότι επηρεάστηκε από τις πλαστικές επεμβάσεις και δεν σκέφτεται να ξανακάνει, καθώς τρομάζει και μόνο στην ιδέα της ένεσης. «Είναι μια σοβαρή πράξη που δεν μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματα», τόνισε. Ωστόσο, δεν κατακρίνει τις γυναίκες που επιλέγουν να βελτιώσουν κάτι στην εμφάνισή τους.

Χιλιάδες γυναίκες έχουν επηρεαστεί από αποτυχημένα χειρουργεία, με την μόδα των πλαστικών να έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Με την καμπάνια της, η Μπεάρ έχει σκοπό να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο.

AP
AP