Clio Almansa/El Mundo
Clio Almansa/El Mundo
CLIO ALMANSA

«Ταπεινωμένη και κακοποιημένη» -Όσα βίωσε μια γυναίκα για μια θέση εργασίας


Η 25χρονη Κλέο Αλμάνσα είναι μια άνεργη γυναίκα από την Ισπανία. Η ιστορία της συγκλονίζει καθώς στην προσπάθειά της να βει μια θέση εργασίας, ένιωσε ταπεινωμένη και κακοποιημένη. 

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» αποκάλυψε τα βασανιστήρια που βίωσε για να μπορέσει να βρει δουλειά σε μια εταιρεία με ηλεκτρικά είδη. 

Ολα ξεκίνησαν όταν πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισε να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για πρόσληψη πωλητών σε επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών.

Μαζί με άλλους 40 νέους ανέργους, υποβλήθηκε σε σκληρές δοκιμασίες υπό τον ήχο δυνατής μουσικής και ταχύτατα εναλλασσόμενου φωτισμού «ώστε να ανέβει η αδρεναλίνη για να πουλήσουν καλύτερα», όπως τους εξήγησαν.

Στην πραγματικότητα ο στόχος της εταιρείας ήταν ο ισχυρότερος να εξουδετερώσει τον πιο αδύναμο. Τους έβαλαν επίσης να παίξουν τις μουσικές καρέκλες και να ανταγωνίζονται μέχρι τελικής πτώσεως για το ποιος θα κρατήσει τη θέση του. Οποιος έμενε όρθιος χωρίς καρέκλα αποχωρούσε, ενώ άλλοι βρισκόντουσαν στο πάτωμα αφού τους είχαν σπρώξει για αυτή την πολυπόθητη καρέκλα. 

Στο τέλος τούς πέταξαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ λέγοντας πως «θα είναι προκαταβολή του μισθού του για όποιον καταφέρει να το πάρει πρώτος».

Η Κλέο Αλμάνσα ποδοπατήθηκε από τους υπόλοιπους που ήθελαν να αρπάξουν το χαρτονόμισμα και την πολύτιμη θέση εργασίας.

Μάλιστα την μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι, εκτός από μώλωπες που έφερε σε χέρια, πόδια, και πρόσωπο, είχε κι ένα σοβαρό τραύμα στη σπονδυλική στήλη, που την άφησε δύο μήνες στο κρεβάτι κι ένα χρόνο χωρίς να μπορεί να δουλέψει.

Σήμερα η 25χρονη άνεργη περιμένει να εκδικαστεί η μήνυσή της κατά της εταιρείας νιώθοντας «ταπεινωμένη, κακοποιημένη και αποκαρδιωμένη», όπως η ίδια περιγράφει.

Η ιστορία της έχει συγκλονίσει τον κόσμο καθώς φέρνει στο φως τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποιούν εταιρείες για να προσλάβουν ανέργους. 

Τόση βία για μια θέση εργασίας...

Με πληροφορίες από το άρθρο της ισπανικής εφημερίδας El Mundo