AP
AP
ROYAL DRESS CODE

Οι δύο απίστευτοι λόγοι που οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας κρατούν πάντα clutch τσάντα


Οι ιστορίες με βασίλισσες και πριγκίπισσες είναι οι αγαπημένες όλων των κοριτσιών.

Πόσο μάλλον αν αυτές περιέχουν και μόδα! Είναι γνωστό ότι οι royalties είναι πάντα πολύ κομψά ντυμένοι και μας εντυπωσιάζουν με τα chic αξεσουάρ και τα outfit τους.

Ένα από τα βασικά αλλά και περίεργα dress code των γυναικών που ανήκουν στις βασιλικές οικογένειες είναι ότι (σχεδόν) πάντα κρατούν ένα συγκεκριμένο είδος τσάντας.

Και αυτό δεν είναι άλλο από το γνωστό μας clutch ή αλλιώς τσάντα-φάκελο. Γιατί όμως οι πριγκίπισσες έχουν πάντα αυτές τις τσάντες μαζί στις δημόσιες εμφανίσεις τους;

Βρήκαμε ότι υπάρχουν δύο κυρίως πολύ καλοί λόγοι.

Τον πρώτο λόγο μας τον έδειξε πριν από χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι τσάντες clutch χρησιμεύουν για να καλύψουν οι γυναίκες το... στήθος τους. Η σχεδιάστρια των τσαντών της Νταϊάνα, Anya Hindmarch, μάλιστα, τις αποκαλούσε «τσάντες για το ντεκολτέ».

AP
AP

Συγκεκριμένα, η  πριγκίπισσα Νταϊάνα χρησιμοποιούσε τις τσάντες της για να καλύψει το ντεκολτέ της όποτε έβγαινε από το αυτοκίνητο, αν αυτό ήταν αρκετά αποκαλυπτικό.

Ο δεύτερος λόγος είναι λίγο πιο... πεζός. Η Κέιτ Μίντλετον πολλές φορές κρατά την τσάντα-φάκελο μπροστά της και με τα δύο χέρια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποφύγει τις πολλές και κουραστικές χειραψίες. 

AP
AP

Πάντα κράτα την τσάντα clutch με το ένα ή και τα δύο της χέρια. Ποτέ δεν θα την δεις να την βάζει κάτι από τη μασχάλη της ή να την αφήνει κάτω. Είναι η τέλεια δικαιολογία όταν οι πολλές χειραψίες κουράζουν!

Φυσικά, εξαίρεση αποτελεί η βασίλισσα Ελισάβετ που συνήθως κρατά την περιβόητη τσάντα χειρός της, με την οποία στέλνει κρυφά μηνύματα στη συνοδεία της.

Όταν συζητάει με κάποιον και αλλάξει χέρι με το οποίο κρατά την τσάντα της, σημαίνει ότι θέλει ευγενικά να φύγει. Επίσης, όταν θέλει να φύγει από ένα δείπνο, απλώς βάζει την τσάντα στο τραπέζι!

AP
AP

Περιμένουμε να δούμε αν η Μέγκαν Μαρκλ θα κρατάει clutch όταν μπει στη βασιλική οικογένεια ή θα σπάσει και αυτή την παράδοση, όπως συνηθίζει.

AP
AP