facebook/MaziNottingHill
facebook/MaziNottingHill
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ

Χριστίνα Μουράτογλου: Μια Ελληνίδα μυεί τους Λονδρέζους στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα


Η Χριστίνα Μουράτογλου άνοιξε το 2012 ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο με το όνομα «Mazi».

Μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ήταν 18 χρονών. Ωστόσο, κατάλαβε ότι εκεί δεν μπορούσε να βρει την ίδια ποιότητα σε υλικά και συστατικά φαγητού. Πάντα είχε πάθος με το ελληνικό φαγητό, όπως κάθε Ελληνίδα άλλωστε.

Έφερνε ακόμη τη δική της φέτα, ελιές και λάδι όταν πήγαινε έξω! Προτιμούσε μάλιστα να της φέρνουν λάδι από την πατρίδα παρά δώρα!

Πριν ανοίξει το μαγαζί αυτό, οι Λονδρέζοι μπορούσαν να βρουν ελληνικό φαγητό στα κλασικά τουριστικά μαγαζιά. Όταν γνώρισε όμως τον Adrien Carré, αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό και συνεργάστηκαν.

Από τότε δείχνουν μια διαφορετική πλευρά της ελληνικής κουζίνας. 

Aξίζει να σημειωθεί, ο Independent αφιέρωσε άρθρο του στη νεαρή επιχειρηματία και το ελληνικό της εστιατόριο, πριν από λίγες ημέρες. 

Instagram/cmourat
Instagram/cmourat

Το πιο δημοφιλές πιάτο του μαγαζιού είναι φέτα ψητή με μαρμελάδα λεμόνι και μαρέγκα. Δίνουν έτσι μια μοντέρνα πινελιά στα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, που τα κάνει ξεχωριστά.

«Δεν θέλουμε να το δοκιμάσει κάποιος και να πει ότι δεν μοιάζει με ελληνικό», αναφέρει η ίδια.

facebook/MaziNottingHill
facebook/MaziNottingHill

Μετά από έξι χρόνια επιτυχίας, το δίδυμο ήθελε να περικλύσει τις γεύσεις του «Mazi» και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να τις γράψουν και να τις μοιραστούν. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο τους βιβλίο, «Mazi: Modern Greek Food».

Περιλαμβάνει τα καλύτερα πιάτα του μαγαζιού και οικογενειακές συνταγές της Χριστίνας, καθώς θεωρεί την οικογένειά της πραγματικούς foodies.

Instagram/mazilondon
Instagram/mazilondon

Το κλειδί της επιτυχίας του εστιατορίου είναι η προθυμία της να γιορτάσει το βαθιά ριζωμένο πάθος της οικογένειάς της για την κλασική ελληνική μαγειρική, ενώ είναι ανοιχτή και σε μοντέρνες ιδέες.

Μέσω των social media εμπνέεται από όλο τον κόσμο και φέρνει τις ιδέες στο μαγαζί. Ακόμη, έτσι μπορούν να παίξουν πιο ενεργό ρόλο και οι πελάτες.

facebook/MaziNottingHill
facebook/MaziNottingHill

«Θέλουμε να παίξουμε ρόλο στην επανάσταση του ελληνικού φαγητού. Θέλαμε να μοιραστούμε τις συνταγές με τον κόσμο», αναφέρει η Χριστίνα.

Το επόμενο φθινόπωρο πρόκειται να ανοίξουν ένα νέο εστιατόριο, με ελληνική κουζίνα αλλά με μια διαφορετική πινελιά. 

Instagram/cmourat
Instagram/cmourat

Κάθε φορά βρίσκουν και ένα νέο project να ασχοληθούν γιατί αυτό τους αρέσει, καθώς αυτό που τους κρατά στον χώρο της εστίασης είναι το πάθος τους.

Αγαπούν αυτό που κάνουν και είναι ευχαρίστηση γι’ αυτούς να σερβίρουν γευστικά πιάτα στους πελάτες.

Facebook: Mazi

Instagram: mazilondon