Instagram/glitterandlazers
Instagram/glitterandlazers
SIZE DOESN’T MATTER

Απαγόρευσαν σε plus size blogger να φωτογραφηθεί με μαγιό σε ξενοδοχείο -Αυτή όμως το έκανε και να το αποτέλεσμα


Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει τον ρατσισμό και το bullying λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης, ένα φαινόμενο που δυστυχώς δεν εκλείπει ακόμη και σήμερα.

H Anna O’Brien έχει το blog Glitter + Lazers και είχε μια όχι και τόσο καλή εμπειρία.

Όταν έμεινε σε ένα ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, ζήτησε άδεια για μια φωτογράφιση για το site της, την οποία και πήρε. Μάλιστα, δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός ούτε στα ρούχα ούτε στην τοποθεσία εκτός από το καζίνο.

Η 33χρονη blogger από τη Νέα Υόρκη ξεκίνησε τη φωτογράφιση φορώντας ένα μπικίνι. Τότε ένας από τους άνδρες της ασφάλειας της έγινε επιθετικός μαζί της αλλά και με την φωτογράφο, ενώ κοπέλες με παρόμοια ενδυμασία περνούσαν κανονικά από το σημείο. 

Ωστόσο, πρόλαβε να βγάλει μερικές φωτογραφίες που ανέβασε και στο Instagram.

«Πρώτα ντράπηκα αλλά μετά ταράχτηκα», δήλωσε στο People. «Είχα κάνει πολλές φωτογραφίσεις σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο αλλά ποτέ δεν είχα αυτή την αντίδραση».

Η blogger ένιωσε ότι η όλη συμπεριφορά είχε να κάνει με το σώμα και το μέγεθός της.

«Είναι σκληρό μετά από τόσα χρόνια που οι plus size γυναίκες δεν μπορούσαν να φορέσουν κάποια ρούχα, να μην υπάρχει ντροπή όταν κάποιος αμφισβητεί το δικαίωμά σου να κάνεις ένα φυσιολογικό πράγμα όπως το να φοράς ένα μαγιό. Είμαι body positive και αγαπώ τον εαυτό μου, αλλά οι εμπειρίες μου δεν μπορούν να ξεχαστούν ή να σβηστούν».

Το ξενοδοχείο, ωστόσο, απάντησε ότι δεν μπορεί κάποιος να φορά μαγιό στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και σε όλους ζητούν να σκεπαστούν. Ακόμη, είπαν ότι η blogger δεν είχε άδεια να φωτογραφηθεί με μαγιό στο lobby. 

Η O’Brien δήλωσε ότι πιο πολύ εκνευρίστηκε με το σκεπτικό γύρω από τα plus size σώματα παρά με το ξενοδοχείο.

«Δεν ξέρω αν το συμβάν ήταν σκόπιμο. Στο μυαλό αυτών των ανθρώπων, μια plus size γυναίκα δεν μπορεί να είναι μοντέλο», τόνισε.

 

 

«Η πολιτική όσον αφορά στο σώμα πρέπει να αλλάξει. Είναι ακόμα ξένο και τρομακτικό το ότι μια plus size γυναίκα μπορεί να φοράει ότι και οι άλλες γυναίκες. Φωτογραφίες σαν και αυτή μας θυμίζουν ότι πρέπει να εξομαλυνθεί η κατάσταση», κατέληξε η blogger.