NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Αλέξανδρος Ζουγανέλης: Ο ταλαντούχος ανιψιός του Γιάννη Ζουγανέλη μαζί του στη σκηνή


Η μουσική είναι τρόπος ζωής για την οικογένεια Ζουγανέλη.

Πριν από 10 περίπου χρόνια, η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη με τίτλο «Έλα», την έκανε ευρύτερα γνωστή στο κοινό. Η πορεία της έδειξε ότι διαβατήριο στην καριέρα της δεν ήταν το όνομά της. Ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν θέλησε να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για εκείνη.

Η Ελεωνόρα με τις δικές της δυνάμεις, γρήγορα ξεχώρισε και καθιερώθηκε στο μουσικό στερέωμα.

Η μητέρα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, Ισιδώρα Σιδέρη, χάραξε το δικό της μουσικό δρόμο με την αισθαντική φωνή της και σε κάθε βήμα της κόρης της είναι διακριτικά παρούσα.

Το ταλέντο, όμως, σε αυτή την οικογένεια δεν εξαντλείται στα προαναφερθέντα πρόσωπα. Υπάρχει άλλη μια μουσική «φλέβα»: ο Αλέξανδρος.

Ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης είναι ανιψιός του Γιάννη Ζουγανέλη, γιος του αδελφού του, Αντώνη.

Γιάννης και Αλέξανδρος Ζουγανέλης εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή Σφίγγα το Σάββατο 14 Απριλίου (μαζί τους ο Βασίλης Καζούλης, η Γιώτα Γιάννα, η Τάνια Ρόκκα, και ο Παναγιώτης Αυγερινός).

H μουσική παράσταση έχει τον τίτλο «Φρούτα Εποχής» και οι καλλιτέχνες γίνονται μια παρέα. Τρεις γενιές καλλιτεχνών συνυπάρχουν και μέσα από τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς, γέλιο και μικρές ιστορίες μεταφέρουν στο κοινό το δικό τους, αυτόνομο, μουσικό σύμπαν.

Ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης τραγουδώντας και παίζοντας φλάουτο και σαξόφωνο είναι μια παρουσία που ήδη έχει ξεχωρίσει.

 

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Γιάννης Ζουγανέλης και Αλέξανδρος Ζουγανέλης έχουν κάνει κοινές τηλεοπτικές εμφανίσεις και μάλιστα οι δυο τους έχουν αρκετές ομοιότητες στη φυσιογνωμία τους.

 

 

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει μιλήσει παλαιότερη συνέντευξή του για τον Αλέξανδρο:

«Έχω περάσει σκληρά παιδικά χρόνια. Χρειαζόταν να βγάλω χρήματα, όχι μόνο για να συντηρήσω τον εαυτό μου, αλλά είχα μια οικογένεια, των γονέων μου, στην οποία έπρεπε να συνδράμω. Έχω έναν αδερφό τον Αντώνη, ο οποίος έχει μια ταβέρνα στην Αλμυρή Κορινθίας, αποσύρθηκε από την Αθήνα έχει δυο παιδιά. Ο ένας, ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης, είναι και συνεργάτης μου, μουσικός. Σε ένα σόι πλουσίων ο πατέρας μου ήταν η εξαίρεση, επειδή ήταν κωφός. Είχαμε όμως τα πάντα, χρήματα, πολυτέλεια, περισσότερη από τους φαινομενικά πλουσίους, από εργάτες γονείς. Ο πατέρας μου αρρώστησε με δισκοπάθεια και το ότι δεν έχω βιοποριστικό πρόβλημα το χρωστάω στον κόσμο». 

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Από το πλευρό του Γιάννη Ζουγανέλη δεν θα μπορούσαν να λείπουν η κόρη του, Ελεωνόρα και η σύζυγός του, Ισιδώρα Σιδέρη. 

Μια μουσική βραδια... οικογενειακή υπόθεση! 

NDP Photo Agency
NDP Photo Agency