Αυτοκτόνησε ο Anthony Bourdain | 0 bovary.gr
Αυτοκτόνησε ο Anthony Bourdain | 0 bovary.gr
08|06|2018 14:41
SHARE
ΣΤΑ 61 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Αυτοκτόνησε ο Anthony Bourdain


Ο Αμερικανός σεφ Άντονι Μπουρντέν έδωσε τέλος στη ζωή του στα 61 του χρόνια.

O Αντονι Μπουρντέν γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1956 στη Νέα Υόρκη και έγινε δημοφιλής μέσα από την διαδρομή του στον χώρο της γαστρονομίας, τη συγγραφική του δραστηριότητα και την τηλεoπτική παρουσία του.

Η είδηση του θανάτου του χαρισματικού σεφ και συγγραφέα με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώθηκε από το αμερικάνικο δίκτυο CNN.

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου μας και συναδέλφου, Anthony Bourdain. Η αγάπη του για την περιπέτεια, τους νέους φίλους, το ποιοτικό φαγητό και ποτό και οι σπουδαίες ιστορίες του για τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Τα ταλέντα του δεν σταμάτησαν ποτέ να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Άντονι Μπουρντέν απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής σε ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία. Aιτία θανάτου, ο απαγχονισμός. 
 

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία του στο Instagram
Η πιο πρόσφατη φωτογραφία του στο Instagram

H προσωπικότητα του Άντονι Μπουρντέν, χαρισματική, πολυπρισματική. Πάντα εξέφραζε την σκέψη του χωρίς περιστροφές, δεν δίσταζε να πει αλήθειες που δεν χάιδευαν αυτιά και το φαγητό, ήταν για εκείνον ήταν ένα πεδίο διαρκούς εξερεύνησης, πειραματισμού και αναζήτησης.

Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν η επίσκεψη του σεφ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Μπουρντέν είχε ταξιδέψει στη Νάξο για να γευτεί τόσο την φυσική όσο και την γαστρονομική «ομορφιά» του νησιού.

Παρά το ότι δεν είχε ερευνήσει ενδελεχώς τις διαφορετικές πτυχές του νησιού πριν επισκεφθεί το νησί, η εμπειρία του εκεί του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. H επίσκεψή του στην Ελλάδα προβλήθηκε στην εκπομπή του «Anthony Bourdain: Parts Unknown».

Toν είχαν αποκαλέσει ως τον «Ελβις των κακών σεφ» και «ροκ σταρ της γαστρονομίας». Η πορεία και το τελος του έδειξε ότι η ζωή ήταν για εκείνον ένα πέρασμα, μια περιπέτεια.

Το 1999 ένα άρθρο του στο Νew Yorker με τίτλο «Don’t Eat Before Reading This» («Μην φάτε πριν διαβάσετε αυτό») σημείωσε τεράστια απήχηση και έγινε βιβλίο έναν χρόνο με τον τίτλο «Kirchen Confidential: Adventures in Culinary Underbelly». Η καριέρα στην τηλεόραση δεν άργησε να ξεκινήσει. Εγινε παρουσιαστής της εκπομπής «A Cook’s Tour» στο Food Network και στην συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της παρουσίασης της εκπομπής Anthony Bourdain: No Reservations» στο Travel Channel. Η εκπομπή αυτή έγινε παγκόσμια επιτυχία κατακτώντας 2 βραβεία EMMY.