AP/Yui Mok
AP/Yui Mok
ROYAL PORTRAITS

Ο πρίγκιπας Κάρολος αποκάλυψε για πρώτη φορά σπάνια πορτραίτα της βασιλικής οικογένειας- Πού θα εκτεθούν


Η φρενίτιδα όσον αφορά στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας φαίνεται πώς καλά κρατεί

Πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο που απασχολεί τα ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά, ο πρίγκιπας Κάρολος προσφέρει ένα μοναδικό και πιο κοντινό βλέμμα στην Βρετανική μοναρχία.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παρουσίασε πορτραίτα των μελών της οικογένειας που δεν έχουν δει ξανά το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για πίνακες και σκίτσα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Χάρι και άλλων βασιλικών μελών που θα εκτεθούν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ως μέρος της καλοκαιρινής έκθεσης «Prince & Patron».

Η έκθεση, που αποτελεί μέρος των 70ων γενεθλίων του Καρόλου φέτος, περιλαμβάνει πάνω από 100 έργα τέχνης που διάλεξε ο ίδιος από την προσωπική του συλλογή. Οι καλλιτέχνες υποστηρίζονται οικονομικά από τις φιλανθρωπίες του, σύμφωνα με το Royal Collection Trust.

Ανάμεσα στα έργα, βρίσκονται πορτραίτα του Δούκα του Κέιμπριτζ και του Δούκα του Σάσεξ, δημιουργίες της Nicky Phillips, στην οποία ανατέθηκε από τη National Portrait Gallery να κάνει το πρώτο διπλό πορτραίτο των αδελφών.

Royal Collection Trust
Royal Collection Trust

Στις ελαιογραφίες της, που μοιάζουν πολύ στους δύο πρίγκιπες, είναι ντυμένοι με επίσημη στολή και υπάρχουν σημειώσεις της καλλιτέχνιδος γύρω τους.

Royal Collection Trust
Royal Collection Trust

Ακόμη, υπάρχει μια ελαιογραφία της μητέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, που δημιουργήθηκε προς τιμήν της ασημένιας επετείου γάμου της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φιλίππου το 1972, από τον Michael Noakes.

Royal Collection Trust
Royal Collection Trust

Επίσης, περιλαμβάνει ένα σκίτσο με μολύβι του πρίγκιπα Φιλίππου, ζωγραφισμένο από τον Bryan Organ. Το τελικό αποτέλεσμα θα εκτεθεί στη National Portrait Gallery.

Royal Collection Trust
Royal Collection Trust

Η έκθεση ξεκινά στις 21 Ιουλίου και θα κρατήσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου στα State Rooms του Παλατιού.