NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
07|08|2018 11:41
SHARE
ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 56 ΕΤΩΝ

Πέθανε η Ρίκα Βαγιάνη


Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, μετά από μια «αθόρυβη» μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάνη) γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962.

Ηταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου και απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Το επίθετο «Βαγιάνη» προήλθε από τα αρχικά του ονόματος της μητέρας της, Βαρβάρας και του επιθέτου του δεύτερου συζύγου της, του Γιάννη Διακογιάννη. Ο αθλητικογράφος μεγάλωσε τη Ρίκα Βαγιάνη με αφοσίωση. 

Η καριέρα της ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του 70'. Αρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Ο δρόμος της δημοσιογραφίας δεν άργησε να ανοίξει για εκείνη. Η αρθρογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες ήταν έντονη: το ίδιο και η παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt» και αρθρογράφος στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο». Από το 1994 είχε καθημερινή στήλη στην «Απογευματινή» και από το 2005 στο «Εθνος».

Είχε παρουσιάσει αρκετές εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5. Από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ, η οποία διήρκησε μέχρι το 2012.

Είχε γράψει ακόμα δύο παιδικά βιβλία.

Ηταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή. Μαζί απέκτησαν τον 12χρόνο σήμερα Οδυσσέα.