NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΗΒΗ»

Ορέστης Τζιόβας-Κατερίνα Γερονικολού: Η πρώτη τους φωτογραφία μαζί για τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο»


Ηταν Δεκέμβριος του 1962 όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου «Κοτοπούλη» ενσαρκώνοντας το ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη.

Τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» του Αλέκου Σακελλάριου αγκαλιάζονται από το θεατρικό κοινό της Αθήνας. Λίγους μήνες μετά, γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και κόσμος συρρέει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

56 χρόνια μετά, η ιδιοφυής γραφή του Αλέκου Σακελλάριου δείχνει ότι η διαχρονικότητά της παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

Το «σχολικό κουδούνι» θα χτυπήσει στη σκηνή του θεάτρου Ήβη τον Οκτώβριο. Η κωμωδία που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία πριν από δεκαετίες επιστρέφει. Την διασκευή και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λάκης Λαζόπουλος. Η Κατερίνα Γερονικολού θα υποδυθεί την Λίζα Πετροβασίλη, την μαθήτρια που από ένα σκασιαρχείο, ερωτεύεται και παντρεύεται τον γιατρό Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σημάδεψαν τους ρόλους με την ερμηνεία τους.

Στη θεατρική διασκευή του έργου θα δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους την Κατερίνα Γερονικολού και τον Ορέστη Τζιόβα. Οι δυο τους ποζάρουν μαζί στον φακό καθώς η πρεμιέρα τους πλησιάζει:

Η Μάρω Κοντού, ο Νίκος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς θα ανέβουν στη σκηνή ξανά και η παράσταση θα γίνει μια γέφυρα που με νοσταλγία θα ενώσει το χθες και το σήμερα. Η Ζένια Μπονάτσου θα υποδυθεί την συμμαθήτρια της Λίζας Πετροβασίλη που κάποτε υποδύθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Mαζί τους η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.