Η 22χρονη φοιτήτρια Aisling Carson, Φωτογραφία: aislingcarson/ instagram
Η 22χρονη φοιτήτρια Aisling Carson, Φωτογραφία: aislingcarson/ instagram
ΕΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ

H 22χρονη που πήγαινε στην τουαλέτα 30 φορές την ημέρα -Η ζωή της άλλαξε με μια εγχείριση


Η 22χρονη Alison Carson, φοιτήτρια σε πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ, πέρασε τρία χρόνια μαρτυρικά. Πήγαινε 30 φορές την ημέρα στην τουαλέτα, με αποτέλεσμα να μένει κλεισμένη στο σπίτι της. 

Η 22χρονη έπασχε από ελκώδη κολίτιδα, μια πάθηση που οι γιατροί τής διέγνωσαν σε ηλικία 17 ετών και που προσβάλλει το βλενογόνο του παχέος εντέρου. 

Eμφανίζεται κυρίως σε νέα άτομα και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Το κύριο ενόχλημα αυτής της πάθησης είναι διάρροια με αίμα και βλέννη στα κόπρανα και η βαρύτητά τους εξαρτάται από την έκταση της κολίτιδας στο παχύ έντερο.

Η 22χρονη Alison υπέφερε από πόνους και ήθελε να πηγαίνει συνέχεια στην τουαλέτα. Αποτέλεσμα; Φοβόταν να βγει έξω με τις φίλες της και κλεινόταν μέσα στο σπίτι για να μπορεί να πηγαίνει στην τουαλέτα.

«Για τρία χρόνια δεν είχα ζωή. Επρεπε να παραιτηθώ από τις δραστηριότητές μου, να απομακρυνθώ από τους φίλους μου και δεν ήθελα με τίποτα να φύγω από το σπίτι μου. Ενιωθα άρρωστη» σημειώνει. 

Η 22χρονη φοιτήτρια έχασε αρκετά κιλά. Ενιωθε αδύναμη, φοβισμένη και πολύ μόνη.

Δείτε εδώ:

Η Alison αποφάσισε να χειρουργηθεί. Οι γιατροί δημιούργησαν μία στομία, ένα τεχνητό άνοιγμα στην κοιλιά, για την αποβολή των ούρων από το ουροποιητικό. 

Ετσι η 22χρονη φοράει τον λεγόμενο σάκο της στομίας, που έχει σχεδιαστεί να κολλά στο δέρμα στην περιοχή της κοιλιάς γύρω από τη στομία και να συλλέγει τις εκκρίσεις. 

 Ο σάκος χρειάζεται άδειασμα πολλές φορές την ημέρα, αλλά αυτό δεν την επηρέαζει. Η ζωή της άλλαξε προς το καλύτερο και πλέον μπορεί η 22χρονη να έχει κοινωνική ζωή. 

Η Alison πλέον δεν φοβάται για τον σάκο της στομίας της. Φοράει το μπικίνι της και νιώθει υπέροχα με τον εαυτό της. Πολλοί την ρωτούν τι ειναι αυτό στην κοιλιά της, αλλά πλέον δεν την απασχολεί.

«Δεν είναι εύκολο να συμβιβαστεί κανείς με τη στομία αλλά με λίγη θετική σκέψη και με την αναζήτηση της κατάλληλης βοήθειας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καθένας που βρίσκεται σε παρόμοια θέση μπορεί να το πετύχει - όπως έκανα και εγώ» σημειώνει. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intestine is officially in the bin #seeye #nocolonstillrollin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aisling Carson (@aislingcarson) στις 29 Μάι, 2017 στις 5:00 πμ PDT

 

 

«Η ζωή με μία στομία δεν είναι τόσο δραματική όσο το φαντάζεστε. Είμαι πολύ χαρούμενη που ζω και πάλι μια κανονική καθημερινότητα» καταλήγει.