«Humans of New York»
«Humans of New York»
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

«Ο βιασμός κράτησε όλο το βράδυ»: Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας από την Γκάνα που έγινε viral


Το «Humans of New York» είναι ένα blog με σελίδα στο Facebook που φέρνει στο φως συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες από όλο τον κόσμο.

Μία από αυτές είναι μιας γυναίκας από την Άκρα της Γκάνα. 

Σε λίγες γραμμές διηγείται πώς βιάστηκε στα 18 της από τον ξάδελφό της και πώς αυτή η αποτρόπαια πράξη άλλαξε για πάντα την ζωή της.

Πριν από 20 χρόνια ο ξάδελφός της και οι φίλοι του την βίασαν μετά από κοινή τους έξοδο. Ήταν ακόμα παρθένα και είχε στόχους για το μέλλον, να πάει σχολείο και να σπουδάσει, που όμως δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ.

Κλείστηκε στον εαυτό της, όμως όταν έμαθε ότι είναι έγκυος, μίλησε στους δικούς της. Δεν την πίστεψαν, αντίθετα, την έδιωξαν από το σπίτι.

Ζητιάνεψε, έμεινε νηστική για μέρες ενώ όλοι της έκλεισαν την πόρτα. Έκανε έκτρωση καθώς αδυνατούσε να μεγαλώσει ένα μωρό μόνη της.

Όμως επέζησε. Μπορεί να νιώθει μοναξιά, μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά η ίδια και να μην γίνει ποτέ αυτό που ήθελε, όμως κατάφερε να μείνει ζωντανή. Είναι πλέον δυνατή και στέκεται στα πόδια της. 

Αυτό ήταν και το μήνυμα που θέλει να περάσει με την δική της ιστορία.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση κάνει τον γύρο του Διαδικτύου καθώς έχει ήδη μοιραστεί 10.694 φορές με πολλά σχόλια και αντιδράσεις στα social media.

Δίνεται έτσι ένα βήμα σε άτομα που θέλουν να ακουστούν και να μοιραστούν την δική τους ιστορία, τις σκέψεις, τα όνειρά τους. 

Ο βιασμός παραμένει ένα από τα εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα στις τρίτες χώρες και κυρίως μεταξύ συγγενών. Δέκα κορίτσια βιάζονται καθημερινά στην Γκάνα, σύμφωνα με το Ghana Web.